CĂI DE ACCES

Densitatea redusă a infrastructurii de transport din această zonă face ca accesul în destinație să fie relativ anevoios. Poarta principală de acces este orașul Oravița în nord-vest – primul nod feroviar de pe teritoriul actual al României. Aici se poate ajunge cu trenul, autobuzul sau autoturismul personal. Cel mai apropiat aeroport este în Timișoara.

  • ACCES AUTO

    Zona poate fi atinsă doar pe drumuri auto, cel mai folosit fiind cel dinspre vest, din satele Depresiunii Oraviței (DJ 571). Pentru cei care vin din sudul țării, se poate ajunge acolo și pe DN57B, drumul ce traversează în lung Țara Almăjului (dinspre Băile Herculane, unde opresc și toate trenurile de pe ruta București – Craiova – Timișoara).

  • ACCES CU MIJLOACE DE TRANSPORT ÎN COMUN

    Cu trenul: nu există acces feroviar direct; cea mai apropiată gară este la Oravița, aceasta fiind și prima gară construită pe teritoriul actual al României. Linia de cale ferată Oravița-Baziaș este cea mai veche din țară, iar linia Oravița-Anina este prima cale ferată montană din țară și oferă o rută panoramică spectaculoasă.
    Cu autobuzul: există curse regulate Reșița-Oravița de mai multe ori pe zi și Timișoara-Oravița o dată sau de două ori pe zi; pentru accesul din restul țării trebuie făcută conexiunea prin Reșița sau Timișoara. În timpul săptămânii, microbuze locale ajung în Sasca Montană (de la Oravița) și în Șopotu Nou (din Reșița sau Caransebeș).

  • DISTANŢA DE LA AEROPORT

    – Oravița – Timișoara (TSR): 140 km
    – Oravița – Belgrad (BEG): 150 km (prin punctul de trecere a frontierei Naidăș)
    – Oravița – București (OTP): 500 km