Nutriționiștii au numit cele mai bune 6 fructe uscate

Fructele uscate pot fi un înlocuitor excelent pentru fructele proaspete

Nu este un secret faptul că fructele sunt o componentă cheie a unei diete sănătoase. Contrar credinței populare, nu trebuie să alegeți întotdeauna fructe proaspete pentru a obține cele mai multe beneficii.

Martha Stewart scrie că fructele uscate conțin nutrienți esențiali, ceea ce le face un adaos demn de luat în considerare în dietă. Nutriționiștii au dezvăluit care fructe uscate sunt cele mai bune de consumat.

Căpșuni uscate

Poate că nu este primul fruct uscat la care vă gândiți, dar căpșunile uscate sunt bogate în antioxidanți și vitamina C.

„Antioxidanții și vitamina C sunt importante pentru sistemul nostru imunitar”, explică nutriționistul Nicole Roach.

Prunele uscate

„Prunele, sau prunele uscate, sunt o putere nutrițională”, spune nutriționistul Olivia Mathisen-Holloman, RDN, CD. „Au mai mulți antioxidanți decât afinele, murele și zmeura, deci sunt excelente pentru protejarea celulelor sănătoase.”

Prunele susțin, de asemenea, funcția intestinală și sănătatea oaselor datorită fibrelor și, respectiv, vitaminei K.

Curmalele merită adăugate în dieta dumneavoastră. Pentru început, acestea sunt bogate în antioxidanți și fibre, potrivit lui Roach. Acest lucru este bun pentru sănătatea generală, deoarece antioxidanții protejează celulele, iar fibrele mențin intestinul funcțional. Curmalele au, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii, ceea ce le face utile pentru reducerea riscului de apariție a unui număr de boli.

Sultane

Sultanele, sau strugurii uscați, sunt alte fructe uscate foarte bune de consumat.

„Stafidele au un profil nutrițional surprinzător de bogat”, împărtășește Mathisen-Holloman.

Sunt bogate în fibre, care sunt benefice pentru sistemul digestiv, sănătatea inimii și riscul de diabet. De asemenea, sultanele conțin antioxidanți și minerale esențiale, inclusiv fier și magneziu.

caise

„Caisele sunt un alt superstar în lumea fructelor uscate”, notează Mathisen-Holloman.

caisele sunt bogate în fibre sănătoase pentru intestine și antioxidanți care luptă împotriva bolilor, inclusiv betacaroten, adaugă ea. Beta-carotenul este, de asemenea, transformat în organism în vitamina A, care susține vederea sănătoasă și funcția imunitară.

Mango uscat

Dacă doriți să vă bucurați de aroma dulce a mango în afara sezonului, încercați mango uscat, spune Roach. Acesta este deosebit de bogat în vitamina C, care este importantă pentru funcția imunitară, adaugă ea. De asemenea, mango uscat este o sursă de fibre, care favorizează digestia și sănătatea intestinelor.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei