Foto: din surse deschise
În ciuda prețului ridicat, unele produse conțin pericole ascunse
Există opinia că, cu cât un produs este mai scump, cu atât este mai sănătos. Dar acest lucru nu este adevărat. În ciuda prețului ridicat, unele produse conțin pericole ascunse și pot fi dăunătoare pentru sănătate. Acest lucru este raportat de RBC-Ucraina cu referire la pagina de Instagram a nutriționistului și antrenorului Yuriy Popk.
Produse din cârnați
Aceasta include cârnații și crenvurștii, la care materiile prime sunt adesea de o calitate neclară, iar în compoziție poate fi văzută o listă de nume obscure și abrevieri.
„Dacă vă uitați în compoziție, acolo veți găsi zahăr și coloranți, potențiatori de aromă, agenți de îngroșare, stabilizatori și nu se știe ce, nici eu însumi uneori nu știu astfel de componente, ce au îndesat acolo”, a adăugat expertul.
Unii dintre acești aditivi au un efect negativ asupra microflorei intestinale și pot provoca cancer. Există, de asemenea, o mulțime de grăsimi saturate, care provoacă în exces procese inflamatorii în organism.
„Este doar mâncare la gunoi, sau ieftină, pentru că nu există carne acolo. Și dacă este scumpă, este acolo, dar i s-a făcut o grămadă de manipulări. Înțelegeți, cu cât oamenii fac mai puțină manipulare și chimie pe un produs – cu atât acesta este mai sănătos, se numește produs integral.”, a explicat nutriționistul.
Adesea, producătorii specifică % de carne, dar nu se știe ce calitate a cărnii este.
Cofetărie
Este vorba despre produse de producție industrială, cum ar fi cele vândute în supermarketuri. Principalele ingrediente sunt zahărul, uleiul de palmier ieftin, agenții de îngroșare, coloranții și îndulcitorii.
Excesul de zahăr și calorii în organism duce la inflamații și îmbătrânire prematură.
Cel mai bine este să cumpărați astfel de produse de la cofetarii care le fac cu conștiință, din ingrediente naturale și „fără găleți” de zahăr și grăsimi ieftine.
Apă dulce
Apele dulci populare conțin zahăr solid și apă colorată.
„Primesc un zâmbet de la oamenii care spun „Nu consum zahăr, beau ceai fără el acum” și în același timp există 22 de linguri de zahăr într-un litru de sifon dulce”, a spus Popko.
Este important să învățați cum să citiți etichetele.
Mâncăruri care sunt prăjite
Alimentele precum chipsurile, cartofii prăjiți și tot ceea ce provine de la o friteuză sunt un agent cancerigen puternic care este foarte greu de eliminat din organism. Organismul nu știe cum să descompună grăsimile trans și acest lucru poate duce la cancer și alte boli.
Uleiul trebuie schimbat după fiecare gătire la friteuză. În ceea ce privește chipsurile, producătorii urmează adesea acest lucru, dar ele sunt calorice pentru că trag uleiul în ele.
Prin urmare, astfel de produse sunt extrem de rar de consumat, iar cartofii mai bine se gătesc singuri și iau ulei rafinat de floarea soarelui, care după prăjire se toarnă.
Iaurturi umplute
Astfel de iaurturi sunt foarte bogate în zahăr, umpluturi de slabă calitate și agenți de îngroșare.
Iaurtul făcut în casă este un superaliment, în timp ce iaurtul din magazine este un produs nociv în 90% din cazuri. Cel mai bine este să cumpărați iaurt clasic sau kefir.
Iaurtul natural și kefirul sunt cele mai bune probiotice care vor aduce numai beneficii organismului.
Maioneza
Doar maioneza făcută în casă va fi aproape sigură. Cu toate acestea, este important să luați în considerare faptul că este foarte grasă și calorică.
În maioneza din magazine, în compoziție puteți găsi înlocuitori de arome, coloranți și cheltuitori. În plus, se adaugă agenți de îngroșare, care „microbiotei noastre nu-i plac”.
Crabticks
Nu va fi un secret faptul că bețișoarele de crab nu au nimic în comun cu crabii. Baza este peștele ieftin, respectiv organele comestibile și o mulțime de conservanți, arome și umpluturi.
Alimente la conservă
Aceasta include, de asemenea, tonul favorit al tuturor. Este important unde este capturat, deoarece acest tip de pește adună adesea metale grele și substanțe toxice.
Citiți compoziția astfel încât să nu existe decât sare, piper și ulei. Scurgeți uleiul înainte de consum.
Sucuri de fructe
Un astfel de produs conține un procent mic de suc, restul fiind zahăr și arome. Iar ceea ce noi considerăm a fi pulpă este în cel mai bun caz „prăjitură cu mere”.
Dacă producătorul a indicat pe ambalaj că este 100% suc, atunci în general beți apă dulce cu vitamine, fără fibre. Există puține beneficii în astfel de băuturi.