Cum să faci inele crocante de calmar în aluat: rețetă pas cu pas

Foto: din surse publice

Chiar și bucătarii începători vor fi capabili să facă acest deliciu

Calmarul prăjit este un fel de mâncare din bucătăria mediteraneană. Fructele de mare crude sunt tăiate în inele, apoi înmuiate în făină și prăjite în ulei vegetal. În unele regiuni din Spania, cum ar fi Madrid, se adaugă bere sau ouă în aluat, iar uneori se folosește pesmet pentru aluat.

În orice bar spaniol puteți găsi un astfel de aperitiv în meniu, acolo fructele de mare prăjite sunt servite ca „tapas” – un deliciu cu bere. Aflați cum să preparați inele de calmar în diferite rețete.

Inele de calmar prăjite – rețetă cu bere

Inelele de calmar în aluat pot fi gătite folosind diferite pesmeturi. Vă recomandăm să încercați rețeta spaniolă și să adăugați un pahar de bere la făină – aceasta va face aluatul mai crocant.

Ingrediente:

  • o jumătate de kilogram de carcase de calmar;
  • o cană de făină;
  • un pahar de bere;
  • două albușuri de ou de găină;
  • o jumătate de lingură de ulei vegetal;
  • două lingurițe de sare;
  • două căni de ulei vegetal rafinat.

Preparare:

  1. Calmarul trebuie să fie decongelat, clătit sub jet de apă, se îndepărtează placa de chitină și pielea subțire. Se toarnă apă potabilă într-o oală sau într-un castron, se pune pe foc.
  2. Sare, coborâți fructele de mare în apă clocotită și amintiți-vă cât de mult să gătiți inele de calmar, sau mai degrabă carcase întregi. Faceți-o nu mai mult de trei minute, altfel fructele de mare vor fi „cauciucate”.
  3. Scurgeți apa, așteptați ca fructele de mare să se răcească. Când se întâmplă acest lucru, tăiați calmarul în inele. Turnați făina într-un bol separat, turnați berea, uleiul și sarea și amestecați din nou.
  4. Se separă albușurile de gălbenușuri, se bat cu mixerul până devin spumoase.
  5. Se toarnă albușurile în aluat, se amestecă din nou. Se toarnă uleiul vegetal rafinat într-o cratiță adâncă și se încălzește bine.
  6. Scufundați calamarii în aluat, prăjiți în ulei pe ambele părți timp de 3-5 minute. Dacă doriți, puteți pune fructele de mare pe un prosop de hârtie pentru a îndepărta grăsimea reziduală.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei