Cum să pregătiți „Cuibul lui Grouse”: salata perfectă pentru o sărbătoare

Această salată frumoasă și gustoasă este perfectă pentru o masă festivă

Salata originală „Grouse’s Nest” sau „Quail’s Nest” este o variantă ideală a ceea ce trebuie pregătit pentru o sărbătoare. Rețeta este necomplicată și disponibilă pentru toată lumea. Iar rezultatul este atât de gustos încât nimeni nu va refuza o reumplere.

Felul de mâncare poate fi schimbat în funcție de gust – în versiunea clasică, în interior se pun pui, castraveți și ouă. „Așternutul” este făcut din cartofi prăjiți subțiri sau, în versiunea dietetică, din brânză rasă.

Cum se prepară salata „Cuibul de prepeliță”

Dacă doriți, puteți înlocui puiul cu arpagic, iar castraveții sărați cu cei proaspeți. De asemenea, puteți adăuga ciuperci și brânză topită.

Ingrediente:

  • cartofi – 400 g;
  • file de pui – 350 g;
  • ouă de pui – 4 buc;
  • ouă de prepeliță – 5 buc;
  • murături – 250 g;
  • ceapă – 1 buc;
  • oțet – 1 lingură;
  • zahăr – 2 lingurițe;
  • maioneză – 150 g;
  • sare, piper după gust;
  • mărar pentru decor.

Preparare:

  1. Se fierb puiul și ouăle până se fierb și se răcesc. Se toarnă apă fiartă peste ceapă, apoi se taie în jumătăți de inele și se marinează în zahăr și oțet timp de 15 minute.
  2. Se curăță cartofii de coajă și se dau prin răzătoare pe o răzătoare coreeană de morcovi sau se taie manual în paie subțiri. Se clătesc sub jet de apă. Se prăjesc în ulei bine încins până devin aurii (aproximativ 5 minute). Se prăjesc cartofii în loturi, astfel încât aceștia să fie într-un singur strat în tigaie. Așezați cartofii prăjiți pe prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
  3. Se taie fin carnea, se feliază castraveții și se rad ouăle de pui. Amestecați toate ingredientele. De asemenea, adăugați aproximativ 1/3 din cartofi la amestec. Sărați și piperați, asezonați cu maioneză.
  4. Așezați salata pe o farfurie în formă de deal cu o adâncitură în mijloc. Se acoperă cu cartofi prăjiți. Puneți crenguțe de mărar în mijloc și peste ele – ouă de prepeliță fierte și decojite.
  5. În loc de cartofi prăjiți, puteți decora vasul cu brânză. Radeți 300 g de brânză pe o răzătoare grosieră și presărați deasupra salata „Cuib”.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei