Oamenii amestecă adesea diferite legume și alimente în timp ce gătesc, fără să se gândească că toate au rate de digestie diferite
Deseori se spune că nu poți mânca castraveți împreună cu roșii în salate. Dar este acesta cu adevărat cazul? Pe site-ul oficial al Consiliului Național de Nutriție al Republicii Filipine, ni se spune dacă roșiile și castraveții nu ar trebui consumați împreună în salate.
În primul rând, este important să realizăm că castraveții conțin o enzimă specială numită catalază. Aceasta este specială prin faptul că descompune vitamina C din alte legume. Așadar, potrivit lui Tanya Kapoor, dietetician și nutriționist la Wellness by Tanya, castraveții au o mulțime de minerale care ajută la menținerea hidratării organismului, dar interferează și cu absorbția vitaminei C. Așa că nutriționiștii recomandă, în general, evitarea combinației de castraveți și roșii. Mai ales în salate. În plus, aceste două legume au metode digestive diferite, astfel încât consumul lor împreună în mod frecvent poate duce la un stomac deranjat.
Oamenii amestecă adesea diferite legume și alimente în timp ce gătesc, fără să se gândească că toate au rate de digestie diferite.
Atunci când moleculele alimentare sunt descompuse în timpul digestiei, anumite alimente se dizolvă rapid, în timp ce altele se lipesc de pereții intestinali și rămân acolo zile întregi, cauzând o serie de probleme. Castraveții și roșiile sunt astfel de alimente. Castraveții sunt ușori și, prin urmare, se digeră mai repede, dar roșiile și mai ales semințele petrec mai mult timp în stomac.
Dietetica notează că enzima catalază, care descompune vitamina C, începe de obicei să funcționeze doar atunci când tăiem castraveți cubulețe sau felii. Dacă castraveții și roșiile sunt consumate întregi, nu există niciun efect semnificativ.
Ce se întâmplă dacă mâncați castraveți și roșii
Nutriționiștii și nutriționiștii spun că, în ciuda prezenței enzimei catalază, consumul de castraveți și roșii în același timp este puțin probabil să înrăutățească conținutul de vitamina C din organism. Enzimele produse de organism în timpul mestecării și cele găsite în alimente lucrează împreună. Pentru a descompune cu adevărat rapid vitamina C, cantitatea acestor enzime este insuficientă sau acestea devin inactive la nivelurile negative de pH din stomac și gură.
Așadar, vă puteți face în siguranță salata preferată cu roșii proaspete și castraveți. Enzimele din castraveți nu ar trebui să afecteze semnificativ nivelurile de vitamina C.