Lavash armean: o rețetă simplă pentru un fel de mâncare popular

Foto: din surse deschise

Nu trebuie să cumpărați lavash de la magazin, deoarece este ușor de făcut acasă

Lavash este o pâine albă azimă sub forma unei turte subțiri din făină de grâu, răspândită mai ales printre popoarele din Caucaz, Balcani și Orientul Mijlociu. Este folosită cu succes în bucătăria ucraineană pentru a face diverse gustări, prăjituri „leneșe”, plăcinte și alte lucruri. Lavash nu trebuie să fie cumpărat într-un magazin, deoarece poate fi ușor preparat acasă.

Bloggerul de bucătărie Olga Golovina a împărtășit rețeta ei pentru lavash armean.

Pita armeană

Ingrediente pentru 8 lavash mari:

  • făină – 500 gr;
  • apă clocotită abruptă – 320 ml;
  • sare – 1 linguriță;
  • ulei vegetal – 2,5 linguri. l.

Se prepară:

  1. Se toarnă apă clocotită în făină, se adaugă sare și ulei, se folosește o lingură pentru a frământa aluatul, iar când temperatura acestuia este plăcută pentru mâini, se frământă cu mâinile până la omogenizare. Lăsați aluatul să se odihnească timp de 30 de minute sub folie alimentară.
  2. Împărțiți aluatul în 8 bucăți egale, cântărind aproximativ 100 g fiecare, întindeți-le subțire și prăjiți-le pe o tavă de copt încălzită invers, pe ambele părți, așa cum se arată în video.
  3. Stivuiți imediat pâinile pita una peste alta și stropiți-le cu apă pentru a le menține moi. De asemenea, acestea trebuie acoperite imediat cu folie adezivă sau cu o pungă tăiată.

Aceste pâini pita se păstrează timp de trei zile la temperatura camerei. Ele pot fi puse într-o pungă și congelate. Dezghețați-le cu o seară înainte de consum.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei