Pentru tartine și salate: Cum să faci brânză procesată delicioasă în 15 minute

Foto: din surse publice

Poate fi folosit pentru tartine și pentru a face sandvișuri

Brânza topită făcută acasă este la fel de bună ca brânza cumpărată din magazin și uneori se dovedește a fi mult mai gustoasă. Este foarte ușor de făcut dacă respectați cantitatea exactă de ingrediente și urmați toți pașii.

Cum să faci brânză topită acasă în doar 15 minute, povestit în blogul „Smachny/Recipes”.

Brânză topită în 15 minute

Ingrediente:

  • brânză de vaci (9%) – 500 gr);
  • ouă – 2 buc;
  • unt topit (82%) – 100 g;
  • sare – 1 linguriță;
  • acid citric – 1/3 linguriță;
  • bicarbonat de sodiu – 1 linguriță;
  • smântână (dacă este necesar) – 80-100 g.

Se prepară:

  1. Într-un castron adânc se amestecă brânza de vaci, ouăle, bicarbonatul de sodiu și acidul citric, se bat cu un blender până se omogenizează. Apoi se adaugă untul și se bate din nou până la omogenizare.
  2. Se transferă amestecul preparat într-o cratiță cu fundul gros. Se încălzește la foc mic, amestecând constant, timp de cinci minute, apoi se ia de pe foc și se bate din nou cu mixerul.
  3. Se adaugă smântâna. În funcție de coagul, masa s-ar putea să nu se îngroașe, ci dimpotrivă să se topească, și va fi brânză de consistența dorită. Dacă se dovedește a fi groasă, trebuie să mai adăugați un pic de smântână, din nou bătând cu un blender și aducând-o la consistența dorită.
  4. Dacă doriți, puteți împărți brânza în părți și în fiecare dintre ele adăugați umplutură după gustul dumneavoastră. De exemplu, puteți adăuga 150 g de ciuperci prăjite, puțină sare afumată și usturoi uscat într-una, iar în cealaltă 30 g de ierburi, piper lămâie și ierburi din Caraibe.
  5. Acoperiți brânza finită cu folie alimentară în contact și trimiteți-o la frigider.

Poate fi folosită pentru tartine și pentru prepararea sandvișurilor.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei