Nu durează atât de mult timp să le prepari pe cât ai putea crede
Plăcintele prăjite cu orice umplutură sunt un hit pe masă, deoarece nu stau mult și se sting în doar câteva minute. Fiecare gazdă are rețeta ei specială pentru a le face.
Bloggerița culinară Svetlana Bauer a povestit cum să facă plăcinte delicioase cu cartofi și ciuperci. Nu va dura atât de mult timp să le pregătiți pe cât pare.
Plăcinte crocante cu cartofi și ciuperci
Ingrediente:
- apă caldă – 250 ml;
- drojdie uscată – 7 g (drojdie proaspătă – 21 g);
- zahăr – 2 lingurițe;
- sare – 0,5 – 1 linguriță;
- ulei vegetal – 3 linguri;
- făină – 350-400 g;
- amidon – 1 lingură.
Umplutură:
- cartofi – 500 gr;
- ciuperci – 300 gr;
- ulei vegetal pentru prăjit.
Preparare:
- Se adaugă drojdia, zahărul și drojdia în apa caldă. Turnați sarea, cerneți făina și amidonul. Adăugați uleiul vegetal în timp ce frământați.
- Frământați aluatul așa cum se arată în video și lăsați-l la dospit timp de o oră.
- Pentru umplutură se fierb cartofii, se face piure de cartofi. Se taie ciupercile și se prăjesc, adăugând sare și condimente după gust. Se amestecă ciupercile cu piureul de cartofi.
- Frământați aluatul, împărțiți-l în 12-14 bucăți. Întindeți fiecare dintre ele, puneți umplutura și formați o plăcintă. Prăjiți toate plăcintele în ulei vegetal până devin aurii pe ambele părți.
- Puneți chiftelele pe un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de grăsime.