Chebureks crocante și suculente pe apă clocotită: aluatul nu se rupe și ține bine umplutura

Veți fi surprinși, dar cu această tehnică cheburecii sunt absolut întotdeauna delicioși

Cele mai populare două variante ale modului de preparare a aluatului pentru chebureks sunt de a folosi apă fiartă. În plus, unele gospodine toarnă vodcă, cineva face fără ea.

Aluatul pentru chebureks pe apă fiartă cu vodcă este pregătit foarte simplu, iar kefirul ca parte a umpluturii ajută carnea să devină mai suculentă și mai fragedă.

Chebureks crocante „bubuitoare” – rețetă cu vodcă

Ingrediente:

  • 2 căni de făină;
  • 150 ml apă;
  • 1 lingură vodcă;
  • 1 ou de găină;
  • 1 lingură de ulei vegetal;
  • sare;
  • 350 gr carne (se poate folosi orice fel de carne);
  • două cepe;
  • ierburi;
  • o jumătate de pahar de kefir;
  • piper, sare.

Preparare:

  1. Se toarnă uleiul într-o cratiță cu apă, sare și se aduce la fierbere. Se toarnă 0,5 cană de făină cernută direct în apa clocotită și se amestecă rapid cu un bici. Se răcește până devine călduță, apoi se bate în ou, se toarnă vodca și se bate din nou. Se toarnă treptat făina rămasă, frământând aluatul cu o lingură, când devine dificil – se frământă cu mâinile. La sfârșit, înveliți aluatul în folie alimentară și lăsați-l timp de 30 de minute.
  2. Între timp, pregătiți umplutura – treceți carnea și ceapa prin mașina de tocat carne, adăugați mărar sau pătrunjel tocat. Transferați ingredientele într-un bol, începeți să turnați kefirul, amestecând amestecul.
  3. Împărțiți aluatul în 8 bucăți egale, fiecare dintre acestea trebuie să fie întinsă într-un strat de aproximativ 2-3 mm înălțime. Puneți o lingură de umplutură pe aluat, aplatizați jumătate din el. Se acoperă cu cealaltă jumătate și se unesc marginile. Se prăjesc cheburecii într-o tigaie cu două sau trei căni de ulei, adăugând constant mai mult ulei. Așezați deliciul finit pe prosoape de hârtie pentru a elimina excesul de grăsime, apoi serviți.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei