Există mai multe moduri de a face o supă bogată de hodină
Solyanka este o supă groasă care a început să fie gătită în secolele XV-XVII. Se crede că a fost un fel de mâncare țărănească – atunci supa a fost gătită pe bulion de carne cu adăugarea de varză, carne, ceapă și castraveți. De-a lungul timpului, au fost adăugate la rețetă capere, ciuperci murate, lămâie, măsline și chiar kvass – în această formă, în secolul al XIX-lea, supa groasă a început să fie servită în tavernele orașelor mari. În zilele noastre, fiecare hostess pregătește sosul sărat în felul său.
Hodgepodge de carne – rețetă cu carne afumată
Solyanka în stil casnic nu trebuie să fie gătită pentru o lungă perioadă de timp, deci pentru orice femeie care trebuie să-și hrănească rapid familia, această rețetă va fi o salvare.
Ingrediente:
- Două sute cincizeci de grame de piept afumat;
- o sută cincizeci de grame de cârnați afumați cruzi;
- doi morcovi;
- o ceapă mare;
- patru până la cinci cartofi;
- două sute de grame de murături;
- două linguri de ulei vegetal;
- o pungă de pastă de tomate;
- o frunză de dafin;
- sare, zahăr;
- măsline, mărar, lămâie, smântână.
Preparare:
- Se curăță cartofii de coajă, se spală, se taie cuburi medii, se pun într-o oală cu apă clocotită. Se adaugă ceapa tocată mărunt și se fierb împreună timp de 15 minute. Se taie cârnații, pieptul și castraveții în cuburi.
- Se încinge o tigaie cu ulei vegetal, se pun morcovii rași. Se prăjesc timp de trei minute, apoi se adaugă carnea afumată și se mai prăjesc încă trei minute.
- Se toarnă o jumătate de pahar de apă din tigaie direct în tigaie, se pune pasta de tomate, sare, zahăr, se adaugă castraveții, se amestecă și se fierbe timp de 5 minute. Imediat ce cartofii sunt fierți, se toarnă tot conținutul din tigaie în tigaie, se amestecă, se pune foaia de dafin și se fierbe timp de 5-7 minute.
- Solyanka prefabricată este gata – trebuie doar să fie scoasă din foc și lăsată să stea timp de 10-20 de minute. Acesta poate fi servit cu mărar și smântână.