Caserola de varză cu file de pui: o rețetă pentru un fel de mâncare gustoasă și sănătoasă

Foto: din surse deschise

Ușor și simplu de preparat

Pregătiți o caserolă sănătoasă, prietenoasă cu bugetul, care este perfectă pentru cină sau ca al doilea fel de mâncare la prânz.

Această caserolă include varză, file de pui, ouă, brânză, smântână și condimente. Este ușor și simplu de preparat și iese fragedă la interior, cu o crustă crocantă și aurie la exterior.

Rețetă

Ingrediente:

  • varză albă – 500 gr;
  • file de pui – 300 gr;
  • brânză tare – 80 g;
  • ceapă – 1 buc;
  • morcovi – 1 buc;
  • paprika măcinată – 1 linguriță;
  • piper negru măcinat;
  • sare.

Pentru turnare:

  • ouă de găină – 2 buc;
  • smântână – 80 gr + 2 linguri;
  • sare;
  • ulei vegetal.

Preparare:

  1. Se taie varza în paie și se zdrobește cu mâinile.
  2. Decojiți ceapa și morcovii. Tăiați ceapa în cuburi mici, radeți morcovii pe o răzătoare aspră.
  3. Clătiți fileul de pui și tăiați-l în bucăți mici.
  4. Radeți brânza pe o răzătoare aspră.
  5. Pentru umplutură, se bat ouăle cu un tel, se sărează, se adaugă optzeci de grame de smântână și se amestecă.
  6. Puneți varza, puiul, ceapa, morcovii, paprika, piperul negru, sarea într-un castron, turnați umplutura și amestecați.
  7. Se unge o formă de copt cu ulei vegetal, se toarnă amestecul preparat în ea și se întinde uniform peste formă, se ung deasupra două linguri de smântână, se acoperă cu folie.
  8. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 40-50 de minute. Cu zece minute înainte de a fi gata, deschideți folia, presărați cu brânză și coaceți încă zece minute, până devine aurie.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei