Foto: din surse deschise
Potrivit bucătarilor profesioniști, gătitul fructelor de mare și al peștelui pe foc necesită o abordare delicată
Pentru cei cărora le place să prăjească mâncarea la foc deschis, bucătarii profesioniști au explicat cât timp este necesar pentru a găti peștele și fructele de mare astfel încât acestea să nu se usuce.
Potrivit bucătarilor profesioniști, gătitul fructelor de mare și al peștelui pe foc necesită o abordare delicată. La urma urmei, acestea pot fi gătite prea mult sau prea puțin, ceea ce afectează în egală măsură negativ proprietățile aromatice ale preparatelor finite.
Experții spun că cel mai important lucru este să nu exagerați cu produsele pe foc. Peștele și fructele de mare au nevoie de doar 10 minute pentru a fi suculente și fragede pe interior și crocante pe exterior.
Trebuie să se acorde o atenție deosebită la gătitul peștelui roșu. Fripturile trebuie puse pe grătar când va fi căldură scăzută, se prăjesc până capătă o crustă aurie și se îndepărtează de pe foc. Atunci peștele nu își va pierde sucul, altfel va ieși uscat și fără gust.
Aceeași poveste este și cu fructele de mare. Acestea se gătesc foarte repede, apoi trebuie luate de pe foc la fel de repede, altfel felul de mâncare își va pierde frăgezimea și va deveni cauciucat.