Legendara salată de cartofi germană: cum este pregătită în diferite state germane

Foto: din surse publice

Acest fel de mâncare a devenit deja o marcă înregistrată a germanilor

Turiștii care vin în Germania, mai devreme sau mai târziu, după ce mănâncă cârnați și beau bere, vor încerca salata de cartofi germană. Este servită în toate restaurantele, este pregătită de orice gazdă germană, iar emigranții germani duc rețeta felului lor preferat în diferite părți ale lumii. O puteți găti și în Ucraina, dar este important să cunoașteți tehnologia potrivită.

Cine a inventat salata de cartofi germană

Există o teorie conform căreia acest fel de mâncare a apărut pentru prima dată în secolul al XIX-lea – a fost adus în America de către imigranții germani. Din acel moment, salata de cartofi în diferite variante a început să apară în cărțile de bucate din SUA.

Interesant, germanii sunt cei care asociază acest fel de mâncare în State, dar nu numai acolo. În 1873, a fost publicat „Marele dicționar culinar”, iar autorul său, Alexandre Dumas (tatăl), a notat în carte o rețetă pentru salată.

Salata germană de cartofi se prepară diferit în toată Germania – în funcție de land. Deutsche Welle scrie că salata de cartofi bavareză este condimentată cu un sos făcut din bulion și muștar. Se mai adaugă oțet, sare, piper și zahăr.

Rețeta din Hamburg este unică în felul ei – veți găsi hering ușor sărat și dressing de maioneză într-un deliciu din partea de nord a Germaniei. Gazdele care locuiesc în Brandenburg servesc salata germană de cartofi cu castraveți murați și mărar, în timp ce șvabii cu siguranță nu pot face o salată fără ceapă tocată, oțet și ulei.

Cum se prepară salata de cartofi germană – rețetă din Bavaria

Fiecare gospodină ucraineană poate alege o tehnologie de gătit potrivită pentru ea și poate face singură un fel de mâncare cult din Germania. Veți vedea singuri cât de ușor este să preparați o astfel de salată de cartofi – o rețetă clasică a gazdelor bavareze este în puterea oricărei femei ucrainene.

Ingrediente:

  • un kilogram de cartofi;
  • o ceapă suculentă;
  • două linguri de oțet;
  • câteva pene de ceapă verde;
  • o cană de bulion de carne fierbinte;
  • o lingură de muștar;
  • o linguriță de miere;
  • câteva linguri de ulei;
  • sare și piper.

Preparare:

  1. Fierbeți cartofii înăbușiți, tăiați-i mărunt în farfurii. Tocați ceapa, udați-o cu oțet (nu mai mult de o lingură), lăsați-o deoparte. Adăugați ceapa la cartofi, amestecați.
  2. Tocați ceapa verde, presărați legumele deasupra.
  3. Se toarnă o lingură de oțet în fondul de carne, se adaugă o lingură de muștar, o lingură de miere, câteva linguri de ulei, sare și piper.
  4. Se toarnă sosul peste salată, se amestecă. Puteți servi salata germană de cartofi cu sos de muștar imediat sau o infuzați timp de 2-3 ore și abia apoi o gustați.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei