În același timp, sfecla va ieși suculentă și foarte gustoasă
Principalul avantaj al acestei metode de gătire a sfeclei este că oala rămâne curată. De asemenea, orice fruct de mărime va fi fiert în 25 de minute. Acest lucru este foarte convenabil.
În același timp, sfecla va ieși suculentă și foarte gustoasă. În timpul gătitului, nu se vor răspândi mirosuri prin casă, ceea ce este, de asemenea, foarte important. Iar după proces, sfecla poate fi răcită rapid, fără a contamina nicio ustensilă.
Pentru a fierbe orice sfeclă (mare sau mică) în 25 de minute, trebuie să luați puțin zahăr. În general, pentru 500 g de sfeclă roșie veți avea nevoie de 2 ore. linguri fără o alunecare.
Mai întâi, sfecla trebuie decojită, tăiată în șase părți egale (dacă sunt rădăcinoase mari), patru (dacă sunt medii) sau 2 (mici). Patru părți fiecare, așezați-le într-un manșon pentru coacere, presărați zahăr deasupra. Datorită acestui ultim ingredient, procesul de gătire va fi semnificativ accelerat, iar aroma sfeclei finite se va îmbunătăți.
Utilizați manșoane mai bune pentru coacere, deoarece acestea pot rezista la temperaturi ridicate (până la 200 de grade) și nu emit substanțe nocive.
Luați o cratiță de trei litri, umpleți-o cu apă și fierbeți lichidul. Mânecile trebuie să fie legate și trimise în oală. Nu uitați să acoperiți oala cu un capac, dar astfel încât capetele manșonului să fie pe exterior. Puneți focul puternic și gătiți timp de exact 25 de minute. Dacă trebuie să fierbeți buryat în 15 minute sau mai repede, tăiați-l în bucăți mai mici.
Când sfecla este gata, deschideți manșonul și, pentru a răci rapid legumele, transferați direct din manșon într-un bol cu apă rece. Se lasă la răcit timp de 10 minute.