Pe vremuri, pasta de tomate trebuia prăjită înainte de a fi adăugată la orice fel de mâncare
Pasta de tomate este invariabil folosită pentru a face o varietate de sosuri pentru garnituri sau alte feluri de mâncare. Se adaugă la tocănițe și supe pentru a le spori aromele. Prin urmare, este important să o preparați corect.
Pe vremuri, pasta de tomate trebuia neapărat prăjită înainte de a fi adăugată la orice fel de mâncare. Acest lucru se datorează faptului că acest produs era vândut în cutii și era necesar să se scape de gustul neplăcut de fier.
Cu toate acestea, această regulă nu ar trebui neglijată nici astăzi. Chiar dacă vă preparați singur pasta de tomate. Și iată de ce.
Faptul este că pasta de tomate este un acid concentrat și, prin urmare, dacă nu este prăjită, poate provoca arsuri la stomac.
De asemenea, dacă adăugați pastă de tomate neprăjită, de exemplu, într-o supă, atunci cartofii din mâncare nu vor fierbe până la capăt și vor rămâne tari. Acest lucru se întâmplă tocmai din cauza mediului acid pe care îl creează.
Atunci când facem pastă de tomate, are loc un proces de caramelizare. Acest proces nu numai că elimină caracterul acrișor al produsului, dar îi permite, de asemenea, să își dezvolte mai bine aroma și gustul.
În timpul procesului de prăjire, nu uitați să adăugați puțin zahăr. Acest lucru va echilibra aciditatea pastelor. Apoi turnați puțină apă clocotită și lăsați vasul să fiarbă timp de 2-3 minute. Nu uitați să amestecați constant pentru a nu se lipi de suprafață.