Foto: din surse deschise
Nu necesită mult timp, efort și ingrediente pentru preparare
Iaurtul preparat în casă are o serie de avantaje față de versiunile convenționale cumpărate din magazine. Acest produs natural nu conține conservanți, îndulcitori sau coloranți artificiali.
Dacă nu aveți un starter pentru a face iaurt de casă, nu vă faceți griji. Puteți face în continuare iaurt delicios și natural folosind alte ingrediente.
Rețeta
Ingrediente:
- lapte – 400-500 ml
- iaurt natural gros – 2 linguri
Preparare: 1:
- Turnați laptele într-o cratiță și aduceți-l la 40-45°C la foc mic. Este mai bine să măsurați temperatura cu un termometru de bucătărie.
- Când laptele ajunge la temperatura potrivită, luați-l de pe foc și adăugați iaurtul în el. Se amestecă totul bine până la omogenizare.
- Turnați amestecul într-un vas de sticlă sau ceramică cu capac.
- Înveliți vasul în mai multe straturi de prosop și trimiteți-l într-un loc cald (puteți încălzi cuptorul la 50 de grade și îl puteți opri) timp de 6-8 ore. Aceasta pentru a permite tuturor proceselor de fermentare să aibă loc și iaurtului să se formeze.
- Apoi desfaceți prosopul și gustați deliciosul iaurt de casă.