Iaurt la domiciliu: rețetă simplă și sănătoasă

Foto: din surse deschise

Nu necesită mult timp, efort și ingrediente pentru preparare

Iaurtul preparat în casă are o serie de avantaje față de versiunile convenționale cumpărate din magazine. Acest produs natural nu conține conservanți, îndulcitori sau coloranți artificiali.

Dacă nu aveți un starter pentru a face iaurt de casă, nu vă faceți griji. Puteți face în continuare iaurt delicios și natural folosind alte ingrediente.

Rețeta

Ingrediente:

  • lapte – 400-500 ml
  • iaurt natural gros – 2 linguri

Preparare: 1:

  1. Turnați laptele într-o cratiță și aduceți-l la 40-45°C la foc mic. Este mai bine să măsurați temperatura cu un termometru de bucătărie.
  2. Când laptele ajunge la temperatura potrivită, luați-l de pe foc și adăugați iaurtul în el. Se amestecă totul bine până la omogenizare.
  3. Turnați amestecul într-un vas de sticlă sau ceramică cu capac.
  4. Înveliți vasul în mai multe straturi de prosop și trimiteți-l într-un loc cald (puteți încălzi cuptorul la 50 de grade și îl puteți opri) timp de 6-8 ore. Aceasta pentru a permite tuturor proceselor de fermentare să aibă loc și iaurtului să se formeze.
  5. Apoi desfaceți prosopul și gustați deliciosul iaurt de casă.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei