Foto: din surse deschise
Cârnații inimoși din aluat sunt garantați să funcționeze de prima dată
Cârnații foarte apetisanți în aluat sunt ușor de preparat și rapid de mâncat. Acest fel de mâncare cu siguranță nu va rămâne pe a doua zi. Aluatul pentru cârnații în aluat poate fi făcut de dumneavoastră sau puteți folosi aluat cumpărat. Rezultatul în orice caz va fi de succes. Vă vom spune cum să gătiți cei mai buni cârnați în aluat – cu siguranță vă va plăcea rețeta. Chiar și bucătarii novici vor obține coacerea de la prima dată.
Aluat de drojdie pentru cârnați în aluat
Ingrediente:
- cârnați – 10 buc;
- făină – 400 g;
- apă – 250 ml;
- drojdie uscată – 5 g;
- unt – 50 g;
- sare – 0,5 linguriță. litru;
- zahăr – 1,5 linguri;
- ou – 1 buc.
Preparare:
- Mai întâi faceți opara pentru aluat – amestecați apă caldă, zahăr, 2 linguri de făină și drojdie. Lăsați-l într-un loc cald timp de 15 minute. În acest timp, pe suprafața amestecului trebuie să apară spumă.
- Turnați făina în opara crescută, adăugați untul topit și sarea. Frământați aluatul cu mâinile timp de aproximativ 10 minute, până când este moale și omogen. Se acoperă apoi cu un prosop și se lasă la crescut timp de 1 oră.
- Împărțiți aluatul în 2 bucăți și întindeți fiecare bucată într-o foaie subțire. Se taie în fâșii de aproximativ 5 cm lățime. Spiralați cârnații în jurul aluatului și așezați-i pe o tavă de copt tapetată cu pergament. Se ung cu ou bătut și se lasă timp de 15 minute. Apoi se coc timp de 20 de minute la 200°.