Rețeta a fost creată de autoarea cărții de bucate Julia Moskin, câștigătoare a premiului Pulitzer
Macaroanele cu brânză la cuptor au devenit deja aproape o marcă înregistrată a Statelor Unite. Cu toate acestea, nu trebuie să zbori până în State pentru a le încerca. Puteți chiar să faceți acasă acești macaroane cu brânză și lapte.
The New York Times a publicat Mackenchies, o rețetă elaborată de Julia Moskin, autoare de cărți de bucate câștigătoare a premiului Pulitzer. Mâncarea ei este gătită direct în forma de copt, absorbind sosul bogat de brânză.
Din peste 15.000 de recenzii, această rețetă păstrează un rating de cinci stele.
Rețetă
Ingrediente:
- unt nesărat – 30 g;
- brânză de vaci – 225 g;
- lapte – 470 ml;
- muștar uscat – 1 linguriță;
- piper cayenne – un vârf de cuțit;
- nucșoară – un vârf de cuțit;
- sare – 0,5 lingurițe;
- piper negru – 1/4 linguriță;
- cheddar ascuțit – 450 g;
- paste crude – 225 g.
Preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 190C și așezați un grătar în treimea superioară a cuptorului. Folosiți jumătate din unt pentru a unge vasul de copt.
- Într-un blender, se macină brânza de vaci, laptele și condimentele. Puneți deoparte un sfert din cașcavalul ras pentru umplutură. Într-un bol mare, amestecați restul de brânză cheddar, amestecul de lapte și pasta de brânză. Se întinde totul în forma pregătită, se acoperă bine cu folie și se coace timp de 30 de minute.
- După ce este gata, se amestecă ușor, se presară cu brânza rămasă și se adaugă restul de unt. Se mai lasă încă 30 de minute, dar fără folie. Pastele trebuie să fie rumenite, se lasă să se răcească cel puțin 15 minute înainte de servire.