Frigăruile pufoase de dovlecel sunt un gust de vară.

Foto: din surse deschise

Friturile de dovlecel moi și suculente sunt ridicol de ușor de făcut

Frigăruile pufoase de dovlecei sunt o modalitate rapidă de a „utiliza” cantități mari de dovlecei. Felul de mâncare iese de pe masă în cel mai scurt timp și rămâne gustos chiar și după răcire. Dacă se dorește, în aluat se pot adăuga alte legume, brânză rasă și carne tocată.

Pentru ca frigăruile să nu iasă moi și apoase, alegeți dovlecei care nu sunt tineri. De asemenea, puteți crește cantitatea de făină dacă există multă zeamă.

Frigărui de dovlecei – rețetă în tigaie

Ingrediente:

  • dovlecei – 2 buc;
  • ou – 1 buc;
  • făină – 5 linguri;
  • sare, piper, condimente după gust;
  • ierburi aromatice după gust;
  • ulei de floarea soarelui – 2 litri de masă.

Preparare:

  1. Se spală și se usucă dovleceii, se îndepărtează coaja și semințele de la fructele vechi. Radeți pe o răzătoare grosieră și lăsați amestecul timp de 10-15 minute. În acest timp se va elibera sucul. Strecurați dovleceii cu mâinile și scurgeți-i într-o strecurătoare.
  2. Se condimentează cu sare și piper, se adaugă ierburile tocate și se bate oul.
  3. Apoi adăugați făina – este posibil să aveți nevoie de mai multă sau mai puțină, în funcție de suculența dovleceilor. Se încinge o tigaie la foc mare și se toarnă uleiul. Reduceți focul la mic și întindeți frigăruile.
  4. Se prăjesc timp de aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte. Gustați-le pe primele – dacă nu sunt gătite bine, gătiți restul sub capac, la foc mic.
  5. Se recomandă servirea frigăruilor de dovlecei cu sos de iaurt sau usturoi, smântână, pește sărat.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei