Acest aperitiv este plăcut de mulți oameni și este, de asemenea, foarte rapid de pregătit
Majoritatea gazdelor prepară roșii fermentate într-o găleată, pentru că vă puteți bucura de o astfel de gustare în câteva zile. Noi vă oferim o rețetă dovedită „a bunicii” pentru gustarea savuroasă cu roșii.
Roșii de varză fermentată într-o găleată cu zahăr – rețetă
Ingrediente:
- 8-10 kilograme de roșii;
- 5 litri de apă;
- 2 căni de sare;
- 5 linguri de zahăr cu un tobogan;
- 10 căței de usturoi;
- 1 piper;
- 1 lingură de muștar pudră;
- frunze de coacăze și cireșe;
- 1 rădăcină de hrean.
Preparare:
- Se aleg roșii ferme, nedeteriorate, se spală sub jet de apă. Se dizolvă sarea și zahărul în apă la temperatura camerei, se răcește marinada în frigider.
- Puneți pe fundul găleții frunze de fructe și fructe de pădure, usturoi și hrean. Întindeți 50% din roșii, adăugați usturoi și ierburi deasupra. Așezați roșiile rămase, acoperiți din nou cu frunze de coacăze, cireșe și hrean, presărați cu muștar.
- Se toarnă saramura, se acoperă cu un capac, dar în niciun caz nu se închide.
- Dacă doriți ca roșiile să fie gata în 4 zile, lăsați găleata la temperatura camerei. Dacă scoateți recipientul într-un loc răcoros, atunci roșiile acrite pot fi degustate după o lună.