Foto: din surse publice
Desertul este bogat, cu nuci crocante și aromă caldă de mirodenii
Brioșa umedă și fragedă este capabilă să cucerească orice stomac. Cu o rețetă de bază, puteți adăuga diferite nuci, sultane, fructe și fructe de pădure pentru a face un desert nou de fiecare dată. După cum scrie Express, acest desert se dovedește bogat, cu nuci crocante și o aromă caldă de mirodenii.
Rețetă
Ingrediente:
- ouă – 4 buc;
- zahăr – 225 g;
- lapte – 200 ml;
- ulei vegetal – 200 ml;
- făină – 300 g;
- agent de levănțuire – 20 g;
- zahăr vanilat – 5 g;
- nuci tocate – 1 lingură;
- morcovi rași – 2 linguri;
- scorțișoară – 1 linguriță.
Preparare: 1:
- Preîncălziți cuptorul la 180°C și ungeți o formă cu unt sau ulei vegetal. Se bat ouăle cu zahărul până devin palide și umflate. Se toarnă laptele și untul și se continuă să se bată până se omogenizează.
- Se adaugă treptat ingredientele uscate: făina cernută, praful de copt și zahărul vanilat. Când amestecul devine omogen, adăugați nucile, morcovii și scorțișoara. Amestecați ușor cu o spatulă pentru a vă asigura că ingredientele sunt omogenizate.
- Turnați aluatul în formă și coaceți timp de 25-30 de minute la 180°C. Se lasă să se răcească în formă câteva minute și apoi se scoate. Când desertul s-a răcit complet, se presară deasupra cu zahăr pudră sau se acoperă cu glazură de cremă de brânză.