Foto: din surse deschise
Un astfel de fel de mâncare poate fi atât o adăugare la cartofi, cât și un element separat în meniu
Heringul este aperitivul perfect pentru cartofi. Acesta poate fi servit prin simpla tăiere sau puteți face un aperitiv delicios, așa cum a făcut bloggerița de bucătărie Inna Klyuchnik. Ea și-a împărtășit rețeta pe Instagram.
Aperitiv cu hering
Ingrediente:
- hering gras ușor sărat – 1 buc;
- ceapă de mărime medie – 1 buc;
- morcovi de mărime medie – 1 buc (opțional);
- sare – 1/3 linguriță;
- zahăr – 2 lingurițe;
- oțet – 2 lingurițe;
- maioneză – 1-2 linguri. l.
Se prepară:
- Se curăță heringul, se îndepărtează coloana vertebrală și oasele, se taie în bucăți așa cum se arată în video.
- Decojiți ceapa și morcovii. Tăiați ceapa cubulețe, morcovii dați-i pe răzătoare sau tăiați-i în paie, puneți-le într-un bol, adăugați zahărul, oțetul și sarea, amestecați totul și frământați-le cu mâinile astfel încât legumele să dea zeamă. Trimiteți apoi în același loc heringul și maioneza, amestecați bine și trimiteți la frigider să se marineze câteva ore.
- La servire, puteți presăra cu ierburi tocate.
Acest fel de mâncare poate fi atât un adaos la cartofi, cât și un element separat în meniu.