Adăugarea unui singur ingredient poate îmbunătăți semnificativ textura și aroma unui fel de mâncare
Piureul de cartofi este unul dintre preferatele multora, dar este ușor să îl strici dacă îl gătești prea mult, nu îl pasezi suficient sau adaugi ingredientul greșit. Autoarea de cărți de bucate Jeanine Donofrio ne-a spus cum să facem acest fel de mâncare perfect. Express scrie despre aceasta.
Potrivit ei, adăugarea de smântână la piureul de cartofi poate îmbunătăți semnificativ textura și aroma felului de mâncare.
„Nu glumesc când spun că acesta este cel mai bun piure de cartofi pe care l-am gustat vreodată. Este foarte bogat și incredibil de cremos, iar smântâna îi adaugă o acrivie minunată”, spune Donofrio.
Cu toate acestea, ea precizează că „din punct de vedere tehnic, acest ingredient nu este necesar”, deoarece dacă îl săriți, felul de mâncare va ieși în continuare, dar pentru a-l face cremos și umed, expertul recomandă adăugarea smântânii.
Ea spune că smântâna oferă, de asemenea, piureului o aromă acidulată care echilibrează bogăția fără a face cartofii prea grei, ceea ce uneori îi poate face grumoși. De asemenea, dacă adăugați smântână la piureul de cartofi, nu va trebui să puneți în el cantități excesive de unt sau lapte.
Rețetă
Ingrediente:
- 1,35 kg de cartofi (Russet sau Yukon Golds sunt cei mai buni)
- 115 g unt nesărat
- 240 ml lapte integral
- 60 ml smântână
- Trei căței de usturoi (decojiți)
- Sare și piper
- Arpagic tăiat felii
Preparare:
- Se spală, se curăță de coajă și se taie cartofii în bucăți mari aproximativ egale.
- Puneți cartofii și usturoiul într-o cratiță mare, umpleți cu apă rece. Se sărează și se aduce la fierbere.
- Reduceți focul la mic și fierbeți timp de 15-20 de minute. Odată ce cartofii sunt moi, se scurg.
- Pasați cartofii și usturoiul, adăugând untul și laptele. Se condimentează cu sare și piper, dacă este necesar, și se continuă frământarea până la omogenizare.
- Când cartofii sunt complet pasați, folosiți o lingură de lemn pentru a adăuga smântâna.
- Se presară piureul de cartofi cu arpagic și se stropește cu untul topit.