Foto: din surse deschise
Una dintre cele mai bune surse naturale de fier este ficatul
Fierul este un micronutrient vital, iar o deficiență poate duce la oboseală cronică, slăbiciune și anemie. Una dintre cele mai bune surse naturale de fier este ficatul. Acest fel de mâncare din ficat, va ajuta la menținerea nivelului normal de fier în organism.
Ficat de porc cu hrișcă și roșii
Ficatul este deținătorul recordului pentru fierul heme, iar hrișca adaugă ceva mai mult fier non-heme.
Expertul recomandă evitarea produselor lactate în timpul gătitului – acestea interferează cu absorbția fierului.
Ingrediente:
- 300 g ficat
- 50 g hrișcă
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 lingură de ulei GHI
- 2-3 linguri de pastă de tomate
- condimente
Preparare:
- Se curăță ficatul, se fierbe și se sărează la sfârșit, se prăjesc ceapa și morcovii, se adaugă ficatul, bulionul și pasta de tomate.
- Se fierbe totul bine.
- Apoi, fierbeți hrișca și amestecați-o cu ficatul.