Unele plante pot servi chiar și ca protecție
Florile din afara casei arată întotdeauna plăcut estetic și frumos. Unele plante pot servi chiar și ca amuletă. Ce flori să plantați pentru a înflori toată vara și a încânta ochiul, scrie TSN.ua.
Reguli de plantare: de unde să începi
Este foarte important să luați în considerare câteva lucruri înainte de a începe să plantați flori. În primul rând, acordați atenție pe ce parte a casei sunt situate ferestrele. Dacă ferestrele se află pe partea sudică a casei, atunci ar trebui să plantați arbuști sau copaci înalți în fața lor, care vor crea o umbră plăcută în vreme caldă.
Cantitatea de lumină este un alt factor important. Unele plante iubesc soarele direct, în timp ce altele pot fi afectate de razele soarelui. Acest factor este luat în considerare și la transplantarea plantelor dintr-un loc în altul.
Solul de pe amplasament trebuie, de asemenea, să fie luat în considerare. Fiecare floare are propriile preferințe. Unele cresc mai bine în cernoziom, altora le plac solurile moi și ușoare. Un factor la fel de important este aciditatea solului.
Udarea este o parte importantă a îngrijirii florilor. Aflați cât de mult și cât de des trebuie să vă udați plantele. Deoarece dacă plantați flori cărora le place umezeala în lumina directă a soarelui, acestea vor trebui udate foarte des.
Ce flori să plantezi pentru a plăcea ochiului la tine acasă
- Petunia. De obicei, această plantă este plantată în ghivece și pusă pe terasă. Dar va arăta minunat în grădină. Semințele pentru răsaduri sunt recomandate pentru a fi semănate la suprafață. După o săptămână sau două, vor apărea primele scări. De îndată ce înghețurile au trecut, petunia poate fi plantată în teren deschis. Între plante, se menține în mod necesar o distanță de 30-35 cm. Petunia cu îngrijire adecvată va înflori din primăvară până în toamnă.
- Lavanda. Această plantă încolțește la 14 zile de la semănat și poate fi plantată în pământ imediat ce au trecut înghețurile de primăvară. Lavanda iubește soarele, iar mirosul său va speria țânțarii, muștele, insectele, moliile și alți dăunători din casă. Prin urmare, este recomandat să o plantați sub ferestrele dormitorului sau ale pepinierei. Va înflori până în octombrie.
- Asteri. Aceste flori pot avea multe forme, dimensiuni și culori. Există peste 500 de varietăți perene. Astrele cresc în grădină din mai până în noiembrie (totul depinde de soiul ales). Prin urmare, chiar și toamna târziu, grădina va rămâne colorată și luminoasă. Florile Aster se înmulțesc din semințe, prin divizarea tufei sau prin butași. Ele cresc rapid și destul de dens. Un sol ușor și neacid este potrivit pentru ele, astfel încât vor crește peste tot în grădină.
- Yarrow. Aceasta nu este doar o plantă medicinală, ci are și flori albe delicate. Și astăzi există destul de multe forme decorative. Yarrow este nepretențioasă, crește bine chiar și pe soluri pietroase, sărace, dar drenate corespunzător. Yarrow ornamental nu este doar alb (poate fi roșu, galben, roz). Înflorește continuu din iunie până în septembrie. Rezistă ușor la frig sau la secetă prelungită. Prin urmare, chiar dacă nu aveți grijă de această plantă, ea va supraviețui.
- Phloxes. Florile diferă în diferite forme, dimensiuni și nuanțe și, de asemenea, au un miros incredibil de plăcut. Phloxes se disting prin înflorire primăvara și vara, stufoase, acoperitoare de sol, astfel încât există o mulțime de a alege. Planta se simte bine pe orice sol și poate supraviețui cu ușurință iernii. Dacă plantați phlox în grupuri, puteți crea un ansamblu frumos. Ele cresc bine peste tot, cu excepția pantelor abrupte și în bolțile copacilor.