Nutriționiștii au numit 11 alimente care vă fac să vă simțiți sătui pentru mult timp

Foto: din surse deschise

Aceste alimente sunt bogate în fibre, dar destul de sărace în carbohidrați

Dacă simțiți că vă este constant foame, luați în considerare adăugarea alimentelor bogate în fibre în dieta dumneavoastră. Potrivit verywellhealth.com, consumul acestor alimente vă va face să vă simțiți sătul mai repede și va declanșa producția de hormoni care reduc apetitul.

Deoarece fibrele sunt carbohidrați, multe alimente bogate în fibre sunt, de asemenea, bogate în carbohidrați. Cu toate acestea, există și alimente sărace în carbohidrați care includ cantități mari de fibre.

1. Zmeura

O porție de 100 g de zmeură conține: 12 g de carbohidrați și 7 g de fibre. O mână de zmeură asigură aproximativ 25% din necesarul zilnic de fibre.

2. Mure

O porție de 100 g conține 10 g de carbohidrați și 5 g de fibre. În schimb, alte fructe de pădure, cum ar fi afinele și căpșunile, conțin 2 g de fibre, ceea ce este semnificativ mai puțin decât murele.

3. avocado

Există 9 g de carbohidrați și 7 g de fibre în 100 g de avocado. Avocado conține, de asemenea, potasiu, magneziu, vitamina C, vitamina B6 și alți nutrienți.

4. Conopida

Există 3 g de carbohidrați și 3 g de fibre în 100 g de conopidă. Conținutul scăzut de carbohidrați explică de ce conopida este un pilon de bază al dietelor sărace în carbohidrați.

5. Broccoli

100 g de broccoli conțin 7 g de carbohidrați și 3 g de fibre. De asemenea, este bogat în vitamina C, care este bună pentru sistemul imunitar, precum și în calciu și vitamina K, care susțin sănătatea oaselor.

6. Fasole verde

O porție de fasole verde are 7g de carbohidrați și 3g de fibre. Este o opțiune mult mai săracă în carbohidrați decât năutul sau fasolea neagră, care conțin o cantitate semnificativă de fibre (6-7g, respectiv), dar sunt, de asemenea, mai bogate în carbohidrați, cu 20g pe porție.

7. edamame

Edamame (boabe de soia imature) conține 9 g carbohidrați și 5 g fibre la o porție de 100 g. Edamame este popular în bucătăria din Asia de Est și este adesea servit la abur, cu sau fără coajă, cu un vârf de cuțit de sare pentru a spori aroma.

8. Varză

Varza conține 4 g de carbohidrați și 4 g de fibre per porție de 100 g. Ca și alte legume cu frunze de culoare verde închis și legume crucifere, varza este bogată în nutrienți esențiali și este adesea denumită „superaliment”.

9. Varza de Bruxelles

Varza de Bruxelles conține 7 g de carbohidrați și 3 g de fibre. De asemenea, susține sistemul imunitar, sănătatea sângelui și a oaselor și conține antioxidanți care protejează celulele de deteriorare.

10. Tărâțe de ovăz

Există 11 g de carbohidrați și 3 g de fibre în 100 de grame din acest produs. Conținutul de carbohidrați de aici este destul de scăzut în comparație cu 48 g de carbohidrați din aceeași cantitate de pâine de grâu.

11. Nuci de Brazilia

Spre deosebire de alte nuci care sunt bogate în fibre, dar și în carbohidrați, nucile de Brazilia sunt o excepție. Acestea conțin 12 g de carbohidrați și 8 g de fibre per porție de 100 g.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei