Foto: din surse publice
Sunt foarte ușor de preparat și au un gust uimitor
Rulourile de pui cu bacon gătite în cuptor sunt acompaniamentul perfect pentru cartofii fierți și alte garnituri. Sunt foarte ușor de preparat și au un gust uimitor. Bloggerul culinar Natalia Zhuk a împărtășit rețeta ei pentru acest fel de mâncare.
Rulouri de pui
Ingrediente:
- file de pui – 2 buc;
- sare, piper negru;
- bacon – 250 g;
- cartofi – 400-500 g;
- mărar;
- ulei.
Pentru sos:
- sos de soia – 40 ml;
- suc de lămâie;
- paprika – 1/2 linguriță;
- turmeric – 1/4 linguriță.
Preparare:
- Se taie fileurile de pui pe lungime în două, se sărează, se piperează și se ung sub folie alimentară pe o parte, apoi se repetă operațiunea pe cealaltă parte.
- Se taie fiecare fileu în două pe lungime, se acoperă cu bacon și se rulează așa cum se arată în video.
- Înfiletați trei dintre aceste rulouri pe fiecare țepușă.
- Fierbeți cartofii tăiați în bucăți mari până când sunt fierți pe jumătate, turnați-i într-un castron adânc. Adăugați sare, piper, usturoi uscat, ierburi fin tocate și turnați ulei peste ei, amestecați totul.
- Faceți forme din pergament, așa cum arată bloggerul. Puneți cartofii în fiecare dintre ele.
- Pregătiți sosul: amestecați toate ingredientele.
- Se pun frigăruile cu rulouri peste cartofi, se ung cu sos și se trimit la cuptorul încălzit la 180-200 de grade pentru aproximativ 25-30 de minute.
- Puteți servi cu o salată de legume.