6 alimente „rele” care au efecte surprinzătoare asupra sănătății intestinale

Orezul alb și cartofii sunt pe listă

Nutriționiștii au numit alimentele „rele” care pot fi bune pentru intestin și pentru sănătatea generală, scrie eatingwell.com.

„Nu este un secret faptul că dieta joacă un rol important în sănătatea intestinului, dar unele dintre cele mai bune alimente sănătoase pentru intestin vă pot surprinde”, se arată în articol.

Alimente pentru îmbunătățirea sănătății intestinelor

Iată câteva alimente care au adesea o reputație proastă, dar care pot avea un impact uimitor asupra sănătății dumneavoastră:

  • Varza acră. Nutriționistul Lisa Andrews a numit varza murată în fruntea listei sale de alimente „rele”. Poate că vă îngrijorează conținutul său de sodiu, dar nu subestimați beneficiile sale potențiale. Nutriționistul Raksha Shah a explicat că, atunci când este consumată în mod rațional, varza creață furnizează organismului probiotice esențiale care susțin sănătatea intestinală și imunitară.
  • Fasolea. Deși, după cum a observat Shah, fasolea este uneori evitată de teama balonării abdominale, leguminoasele sunt unele dintre cele mai benefice alimente prebiotice pentru susținerea diversității și stabilității microflorei intestinale. Acestea sunt, de asemenea, una dintre cele mai subestimate surse de fibre.
  • Cartofii. Această legumă este adesea etichetată ca fiind nesănătoasă din cauza indicelui său glicemic ridicat, dar atunci când este gătită și răcită, produce amidon rezistent, care îmbunătățește sensibilitatea la insulină, reduce inflamația și susține o diversitate de microbi intestinali, a explicat Shah.
  • Orezul alb- Ca și cartofii, orezul alb are o reputație proastă deoarece este un carbohidrat rafinat. Cu toate acestea, acesta poate fi o altă sursă de amidon rezistent, care este bun pentru intestin. Nutriționistul Ana Pruteanu a observat că gătitul și apoi răcirea orezului crește conținutul de amidon rezistent, maximizând aportul de fibre. Acest lucru este susținut de cercetări.
  • Legume crucifere (broccoli, varză de Bruxelles, varză albă, conopidă, conopidă, varză cu frunze, ridichi și napi). Nutriționistul Alyssa Smolen a menționat că și aceste legume au adesea o reputație proastă, dar se pot bucura și de beneficii pentru sănătate. De fapt, legumele crucifere sunt bogate în fibre, care sunt cruciale pentru menținerea sănătății intestinului și hrănirea bacteriilor noastre intestinale.
  • Ciocolata. Ciocolata neagră conține polifenoli, compuși vegetali care hrănesc bacteriile intestinale benefice și ajută la reducerea inflamației intestinale, a observat Shah.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei