Foto: din surse deschise
Se presară vasul finit cu ierburi tocate
Dacă vă plac pastele cu carne, atunci nu uitați să pregătiți acest fel de mâncare fraged, original, cu un gust și o aromă minunate.
Bilele de carne și garnitura sunt gătite într-o tigaie cu legume, pastă de roșii, smântână, brânză și își păstrează perfect forma. Copiilor le va plăcea cu siguranță acest preparat din paste.
Rețetă
Ingrediente:
- cuiburi de paste – 300 gr;
- brânză tare – 100;
- carne tocată de porc – 300 gr;
- ceapă – 1 buc;
- usturoi – 2 căței;
- piper negru măcinat;
- sare;
- ulei vegetal;
- ierburi aromatice (mărar, pătrunjel);
Pentru sos:
- ceapă – 2 buc;
- morcovi – 2 buc;
- apă – 500 gr;
- smântână – 100 gr;
- pastă de tomate – 2 linguri;
- piper negru măcinat;
- sare.
Preparare:
- Radeți brânza pe o răzătoare aspră.
- Se toacă mărunt verdeața.
- Se curăță ceapa și usturoiul, se taie mărunt ceapa și se presează usturoiul.
- Puneți în tocătură, piper, sare și amestecați bine. Se modelează carnea tocată în bile mici și se pune pe paste.
- Pentru sos, se taie ceapa în cuburi medii, se dă morcovul pe răzătoarea grosieră.
- Încălziți uleiul vegetal într-o tigaie, prăjiți ceapa timp de două minute, apoi adăugați morcovii și prăjiți încă 5-7 minute, până când se înmoaie.
- Se adaugă pasta de tomate, smântână, piper negru măcinat, sare, se amestecă, se prăjește timp de două minute, se toarnă apa fierbinte și se amestecă din nou.
- Se pun cuiburile umplute peste sos se aduce la fierbere, se închide ermetic cu un capac și se rumenește la foc mic timp de 25 de minute, apoi se presară cuiburile de paste cu brânză rasă și se mai rumenește încă cinci minute.
- Se presară preparatul finit cu ierburi tocate.
Sfaturi:
- Se toarnă suficientă apă clocotită pentru a acoperi cuiburile de carne până sus.
- Folosiți orice fel de umplutură.