Un ingredient care poate fi folosit pentru a înlocui ouăle în multe rețete: ce să adăugați

Acest produs poate salva ziua

Maioneza poate fi folosită în loc de ouă în multe rețete. Este potrivită pentru legarea, slăbirea, rumenirea și umezirea mâncărurilor care folosesc în mod normal ouă sau gălbenușuri de ou, scrie marthastewart.com.

Se menționează că maioneza poate fi o alternativă excelentă și poate chiar salva situația. Înainte de a înlocui ouăle cu maioneză, este important să înțelegeți exact ce funcție îndeplinesc acestea în rețeta dumneavoastră.

Isabella Maczko, Certified Senior Food Safety Technologist, și Trung Vu, educator în domeniul patiseriei, au explicat mai multe:

  • Legarea. Maioneza este un substitut excelent pentru grăsimea de ou atunci când se face pane, a remarcat profesorul de patiserie Trung Wu. De exemplu, la prepararea cotletelor de pui pane, se obișnuiește să se folosească făină, apoi ou, apoi pesmet. Oul servește drept liant pentru a face pesmetul să se lipească de carne. Dar amestecul de ouă este destul de lichid, în timp ce maioneza este mai groasă și ține mai bine pesmetul împreună.
  • Slăbire. Maioneza, bătută din gălbenușuri și grăsime, este un amestec ușor aerat care ajută la ușurarea și porozitatea produselor de panificație. Deși maioneza nu este întotdeauna potrivită ca înlocuitor 100%, ea poate fi folosită în locul unora dintre ouă sau unt în rețetele de prăjituri, cupcakes, clătite și brownies.
  • Rumenirea. Ouăle sunt adesea folosite pentru a unge produsele de patiserie înainte de coacere – acest lucru dă crustă o culoare roșiatică. Maioneza are un efect similar.
  • Hidratare. Atât ouăle, cât și maioneza sunt compuse în cea mai mare parte din grăsime, iar grăsimea și zahărul sunt cele care fac produsele de patiserie umede și moi. Dacă o rețetă folosește un singur ou sau gălbenuș, puteți înlocui: ¼ cană maioneză pentru un ou întreg, 2-3 linguri de maioneză pentru un gălbenuș.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei