Foto: din surse deschise
Prin coacerea cărnii și a legumelor, preparatul devine suculent și aromat
Fileul de pui la cuptor cu legume este perfect ca o garnitură gustoasă și sănătoasă sau pur și simplu ca un fel de mâncare de sine stătător.
Datorită coacerii la cuptor a cărnii și a legumelor, felul de mâncare iese suculent și aromat. Rețeta este foarte simplă, trebuie să marinați fileul de pui în sos de soia, miere, condimente, legume tăiate, să trimiteți într-un manșon pentru coacere și să coaceți în cuptor.
Rețetă
Ingrediente:
- file de pui 500 g
- ciuperci 300 g
- ceapă 2 buc.
- morcovi 1 buc.
- ardei gras 2 buc.
- sos de soia 2 linguri.
- miere 1 linguriță.
- oțet din cidru de mere 1,5 lingurițe.
- condiment pentru pui 1 linguriță.
- ulei vegetal 2 linguri.
- piper negru măcinat
- sare
Preparare:
- Se spală fileurile de pui, se usucă cu un prosop de hârtie și se taie în fâșii de grosime medie.
- Se amestecă într-un bol sosul de soia, mierea, oțetul de mere, condimentele pentru pui, uleiul vegetal, piperul negru măcinat. Se pun fileurile de pui în marinată și se trimit la frigider la marinat timp de trei ore.
- Se curăță de coajă ceapa și morcovii. Se taie ceapa în jumătăți de inele și morcovii în paie.
- Se spală ciupercile și se taie în felii subțiri.
- Se îndepărtează semințele de la ardeiul gras și se taie felii.
- Se pun toate legumele într-un bol, se adaugă fileurile de pui marinate, sare și se amestecă.
- Se pune amestecul într-un manșon de copt, se leagă bine marginile manșonului, se străpunge cu o scobitoare în mai multe locuri și se așază pe o tavă de copt.
- Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30 de minute.
Sfaturi:
- Fileurile de pui pot fi lăsate la marinat peste noapte.
- Utilizați două culori de ardei grași, dacă doriți.