Nu cumpărați aceste 4 produse dacă vreți să trăiți până la vârsta de 100 de ani

Dacă doriți să vă sărbătoriți centenarul sănătos, este timpul să vă reevaluați conținutul frigiderului și al dulapurilor de bucătărie

Majoritatea dintre noi nici măcar nu realizează că unele alimente familiare ne pot scurta încet speranța de viață. Dacă visați să vă întâlniți centenarul în stare bună de sănătate, este timpul să vă reconsiderați conținutul frigiderului și al dulapurilor de bucătărie. Acest lucru este raportat de RBC-Ucraina cu referire la pagina de Instagram a cercetătorului american în domeniul longevității Dan Buettner.

Ce produse scurtează speranța de viață

Carne procesată

Un cercetător a dezvăluit că carnea roșie procesată, cum ar fi șunca, slănina, carnea de vită și unele tipuri de cârnați sunt legate de cancer.

Trei substanțe chimice asociate cu carnea – haem, nitrați și amine heterociclice au fost asociate cu un risc crescut de cancer intestinal. Aceste substanțe chimice, care sunt prezente în mod natural în carne, adăugate în timpul prelucrării sau formate în timpul gătitului, pot deteriora celulele intestinale.

În timp, aceste daune acumulate pot crește riscul de cancer. Reducerea cantității de carne roșie sau prelucrată din dieta dumneavoastră este o modalitate excelentă de a vă reduce riscurile pentru sănătate. Alegerea unor alimente precum puiul, curcanul, ouăle și proteinele vegetale poate oferi un profil nutrițional variat, controlând în același timp consumul.

Dulciuri

Astfel de produse conțin zahăr rafinat în exces.

Consumul excesiv de zahăr este cunoscut pentru efectele sale negative asupra sănătății, putând duce la creștere în greutate, risc crescut de boli de inimă, diabet de tip 2 și probleme hepatice.

Recurgerea la fructe proaspete sau uscate satisface pofta de dulciuri, crescând în același timp aportul de nutrienți esențiali, precum fibre, vitamine și minerale. Fructele conțin mai puține calorii decât gustările zaharoase, ceea ce favorizează gestionarea eficientă a greutății.

Fructele uscate pot fi o alegere mai bună pentru cei care iubesc cu adevărat dulciurile. Deoarece sunt deshidratate, ele conțin o mulțime de nutrienți și zahăr, ceea ce le face și mai dulci și mai calorice decât fructele proaspete, așa că aveți grijă la porții.

Băuturi carbogazoase dulci

O singură băutură poate conține o doză zilnică (sau mai mult) de zahăr adăugat, contribuind la obezitate, diabet de tip 2 și tulburări metabolice.

Zaharurile și acizii din băuturile carbogazoase erodează smalțul dinților, provocând carii dentare. Consumul regulat este, de asemenea, legat de bolile cardiovasculare, obezitate și hipertensiune arterială.

Băuturile carbogazoase nu conțin nutrienți, ci doar calorii, care se pot acumula ușor sub formă de exces de greutate.

Alimente bogate în sare

De asemenea, merită să evitați tentația gustărilor bogate în sare, cum ar fi chipsurile. Consumul excesiv de sare poate duce la multe probleme de sănătate, inclusiv hipertensiune arterială, risc crescut de boli de inimă și complicații ale funcției renale și accident vascular cerebral.

Se recomandă ca adulții să își limiteze aportul de sare la cel mult 6 g pe zi (aproximativ 1 linguriță egală). Aceasta include atât sarea care este prezentă în mod natural în alimentele noastre, cât și orice sare adăugată utilizată în timpul sau după gătit.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei