Sosul de lămâie este perfect pentru preparate din carne și dressinguri pentru salate
Sosul aromat de lămâie este ideal pentru preparate calde și reci din pește, fructe de mare și carne de pasăre. De asemenea, poate fi folosit ca dressing pentru salate în locul maionezei plictisitoare.
Gustul picant strălucitor, aroma proaspătă și ușurința de preparare vor face din această rețetă preferata dvs. Cu acest sos, produsele familiare sunt dezvăluite într-un mod nou.
Sos de lămâie pentru salate de pește și bulion
Ingrediente:
- lămâie – 1 buc;
- bulion de pui sau de legume – 250 ml;
- lapte – 250 ml;
- unt – 50 g;
- făină – 2,5 linguri;
- zahăr – un vârf de cuțit;
- sare – 1 linguriță;
- piper alb măcinat după gust;
- vin alb – 50 ml (opțional).
Preparare:
- Clătiți lămâia și frecați-o cu un răzuitor. Scoateți coaja cu o răzătoare fină și stoarceți sucul din pulpă.
- Într-o tigaie, topiți untul la foc mediu, cerneți făina printr-o sită și amestecați. Apoi, amestecând constant, se toarnă supa fierbinte și laptele călduț.
- Se reduce focul la minim și se mai fierbe câteva minute. Nu uitați să amestecați constant.
- Adăugați sosul și coaja de lămâie, sarea, zahărul, condimentele și, dacă doriți, vinul. Lăsați dressingul de salată cu lămâie finit să se răcească, astfel încât să se îngroașe.