Rețete sezoniere: cum să gătești sparanghel cu sos hollandaise

Foto: din surse publice

Ca și alte legume verzi, este bogat în substanțe care protejează celulele organismului de îmbătrânire și de multe boli, inclusiv de cancer

Odată cu sosirea primăverii, puteți cumpăra deja sparanghel proaspăt în magazine și pe piață, care este un produs foarte sănătos și nutritiv. Ca și alte legume verzi, este bogat în substanțe care protejează celulele organismului de îmbătrânire și de multe boli, inclusiv de cancer. Vă recomandăm să gătiți această legumă, iar la ea – un sos hollandaise delicios. Rețeta a fost împărtășită de bloggerul culinar Olga Golovina.

Sparanghel cu sos hollandaise

Ingrediente:

  • Sparanghel;
  • apă;
  • sare/piper;
  • unt.

Pentru sos:

  • gălbenuș de ou – 3 buc;
  • suc de lămâie – 1 lingură. litru;
  • apă – 1 linguriță;
  • unt – 70 g;
  • sare.

Preparare:

  1. Se spală sparanghelul și se taie câțiva centimetri din vârfuri, așa cum se arată în video. Se curăță de coajă. Cel mai bine este să folosiți un cuțit de ras pentru acest lucru.
  2. Fierbeți sparanghelul decojit în apă clocotită sărată timp de 3-4 minute.
  3. Apoi, topiți o bucată de unt într-o tigaie, puneți sparanghelul, condimentați cu puțin piper și prăjiți-l pe toate părțile la foc mic.
  4. Pentru sos, într-un bol se amestecă gălbenușurile, sucul de lămâie și apa. Se pune totul într-o baie de apă și, amestecând constant, se aduce la consistența smântânii groase. Se adaugă untul, se mai fierbe un minut. Se condimentează după gust cu sare.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei