Dacă este necesar să eliminați spuma care se formează în timpul gătitului cartofilor: puțini oameni știu despre asta

Foto: din surse deschise

Oricine a fiert vreodată cartofi a văzut că se formează spumă la suprafața apei atunci când aceasta dă în clocot

Înțelegerea proceselor implicate în procesarea termică a alimentelor vă permite să vă optimizați gătitul și să evitați activitățile inutile din bucătărie.

Oricine a fiert vreodată cartofi a văzut că se formează spumă la suprafața apei atunci când aceasta fierbe. Prin urmare, mulți oameni o îndepărtează imediat, crezând că este necesară pentru ca felul de mâncare să iasă gustos. Cu toate acestea, din punct de vedere culinar, nu este întotdeauna necesar să îndepărtați spuma, și iată de ce.

Dacă este necesar să îndepărtați spuma atunci când fierbeți cartofi: o explicație de la experți

Bucătarii profesioniști explică de ce se formează spuma, dacă este necesar să o eliminați în diferite moduri de gătit mâncăruri din cartofi. Înțelegerea acestor nuanțe va simplifica procesul de gătire a unui fel de mâncare și, în același timp, va ajuta la păstrarea proprietăților utile ale cartofilor.

  • De ce apare spuma. Formarea spumei de culoare alb deschis la suprafață este rezultatul eliberării amidonului din cartofi. Cartofii au un conținut ridicat de această substanță, care este eliberată în timpul tratamentului termic și formează o spumă pe suprafața apei.
  • Este spuma dăunătoare pentru sănătate. Spuma de amidon este sigură pentru organism, deci nu poate fi eliminată, nu va afecta calitatea și nutriția cartofilor fierți.
  • Considerații estetice. Dacă în timpul gătitului bulionului din carne și oase, spuma trebuie îndepărtată pentru a face lichidul transparent, atunci în cazul cartofilor fierți această acțiune va fi inutilă. Deoarece spuma este îndepărtată în mod natural atunci când apa este scursă după gătire.
  • Excepție de la regulă: dacă cartofii sunt fierți pentru supă, este totuși necesară îndepărtarea spumei rezultate. Deoarece lichidul poate fi tulbure, ceea ce va avea un efect negativ asupra aspectului estetic al vasului finit.

În consecință, îndepărtați spuma care s-a format în timpul gătitului cartofilor, este necesar atunci când este gătit primul fel de mâncare. În toate celelalte cazuri, această acțiune poate fi exclusă în siguranță din procesul de gătit.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei