Aroma desertului vă va uimi cu siguranță!
Această plăcintă parfumată cu mere va fi o completare excelentă a mesei dvs. și îi va încânta pe toți cei dragi cu o ceașcă de ceai.
Pagina roxmiamimotivation a arătat cum să faceți o plăcintă cu mere delicioasă.
Rețetă
Ingrediente
Pentru aluat:
- Făină 350 g
- Unt rece 225 g
- Zahăr 2 lingurițe
- Sare
- Apă rece 30 ml
Pentru umplutură:
- Mere 750 g
- Zahăr 100 g
- Făină 30 g
- Scorțișoară 1 linguriță
- Suc de lămâie
Preparare:
- Se prepară aluatul: într-un castron mare, se amestecă făina, zahărul și sarea;
- Adăugați untul rece tăiat cubulețe și frecați-l în amestec cu degetele;
- Se adaugă treptat apa rece și se frământă până se formează un aluat;
- Înfășurați-l în folie de plastic și lăsați-l să se odihnească în frigider timp de cel puțin 30 de minute;
- Faceți umplutura, într-un bol amestecați feliile de măr cu zahărul, făina, scorțișoara și sucul de lămâie. Amestecul trebuie să fie bine amestecat;
- Întindeți aluatul pe o suprafață tapetată cu făină până când este suficient de mare pentru a acoperi forma de copt;
- Tapetați forma de copt cu aluat și tăiați excesul;
- Faceți găuri în baza de aluat cu o furculiță;
- Se toarnă amestecul de mere peste foaia de patiserie tapetată;
- Întindeți restul de aluat și folosiți-l pentru a acoperi merele de deasupra;
- Preîncălziți cuptorul la 200°C și coaceți plăcinta cu mere timp de aproximativ 45-50 de minute, până devine aurie deasupra;
- Scoateți plăcinta din cuptor și lăsați-o să se răcească înainte de a o tăia în felii și de a o servi;
Savurați această minunată plăcintă clasică cu mere cu o cupă de înghețată de vanilie sau frișcă proaspătă.