Plăcintă cu mere: rețeta perfectă pentru coacerea tradițională

Aroma desertului vă va uimi cu siguranță!

Această plăcintă parfumată cu mere va fi o completare excelentă a mesei dvs. și îi va încânta pe toți cei dragi cu o ceașcă de ceai.

Pagina roxmiamimotivation a arătat cum să faceți o plăcintă cu mere delicioasă.

Rețetă

Ingrediente

Pentru aluat:

  • Făină 350 g
  • Unt rece 225 g
  • Zahăr 2 lingurițe
  • Sare
  • Apă rece 30 ml

Pentru umplutură:

  • Mere 750 g
  • Zahăr 100 g
  • Făină 30 g
  • Scorțișoară 1 linguriță
  • Suc de lămâie

Preparare:

  1. Se prepară aluatul: într-un castron mare, se amestecă făina, zahărul și sarea;
  2. Adăugați untul rece tăiat cubulețe și frecați-l în amestec cu degetele;
  3. Se adaugă treptat apa rece și se frământă până se formează un aluat;
  4. Înfășurați-l în folie de plastic și lăsați-l să se odihnească în frigider timp de cel puțin 30 de minute;
  5. Faceți umplutura, într-un bol amestecați feliile de măr cu zahărul, făina, scorțișoara și sucul de lămâie. Amestecul trebuie să fie bine amestecat;
  6. Întindeți aluatul pe o suprafață tapetată cu făină până când este suficient de mare pentru a acoperi forma de copt;
  7. Tapetați forma de copt cu aluat și tăiați excesul;
  8. Faceți găuri în baza de aluat cu o furculiță;
  9. Se toarnă amestecul de mere peste foaia de patiserie tapetată;
  10. Întindeți restul de aluat și folosiți-l pentru a acoperi merele de deasupra;
  11. Preîncălziți cuptorul la 200°C și coaceți plăcinta cu mere timp de aproximativ 45-50 de minute, până devine aurie deasupra;
  12. Scoateți plăcinta din cuptor și lăsați-o să se răcească înainte de a o tăia în felii și de a o servi;

Savurați această minunată plăcintă clasică cu mere cu o cupă de înghețată de vanilie sau frișcă proaspătă.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei