Foto: din surse publice
În orice caz, nu vreți să aruncați vasul la coș și să comandați pizza
Poate că v-ați grăbit și ați adăugat prea multă sare sau nu ați calculat proporțiile. În orice caz, nu aruncați mâncarea la gunoi și comandați o pizza. TSN.ua vă spune cum să salvați mâncarea sărată în exces.
Aluatul supra-sărat: ce trebuie să faceți
Nu intrați în panică dacă sărați prea mult aluatul pentru găluște sau găluște. Frământați un alt lot fără sare și pur și simplu combinați cele două.
Adăugați apă
Cum să salvați un fel de mâncare prea sărat? Diluați-l cu o cantitate mică de apă rece. Aceasta este o modalitate simplă și eficientă. Gustați felul de mâncare și, dacă este necesar, adăugați mai mult lichid până când mâncarea are un gust bun. Prin urmare, dacă vă întrebați: supă prea sărată, ce să faceți? Merită să încercați să adăugați mai multă apă.
Dacă diluați o supă prea sărată cu apă, aceasta va deveni mai puțin sărată. De ce? Există mai mult lichid și, prin urmare, mai puțină sare pentru acea cantitate de mâncare.
Orez prea sărat: ce trebuie să faceți
Pentru a remedia situația, puteți clăti vasul deja fiert în apă rece sau adăugați un pahar de lichid și fierbeți-l încă o dată. Aceeași opțiune va ajuta la salvarea unei farfurii prea sărate de hrișcă, paste sau alte cereale. Dar aici este important să nu exagerați, pentru a nu obține o masă fără formă.
Smântâna, smântâna sau chiar avocado pot salva ziua
Orice ingredient gras nu numai că va face aroma mai moale, dar va ajuta și la salvarea de la multă sare.
Varză supra-sărată la sărare: ce trebuie să faceți
Aceeași metodă simplă cu clătirea vasului sub apă rece va fi suficientă. Cu toate acestea, în acest caz, saramura gustoasă va fi, de asemenea, spălată. Dar castraveții prea sărați sunt pur și simplu înmuiați în apă.
Pregătiți garnitura
Dacă nu știți cum să salvați o mâncare prea sărată sau este imposibil să faceți ceva, încercați să o completați cu o garnitură. De exemplu, cerealele nesărate sau piureul de cartofi vor merge bine cu carnea sau legumele fierte. Un pahar de șampanie sau vin spumant este, de asemenea, o modalitate excelentă de a salva situația.
Adăugați „acrivie”
Cum salvezi un fel de mâncare care este prea sărat? Poate părea ciudat, dar ingredientele acre vă pot ajuta: muștar Dijon, suc de lămâie, oțet alb. Trebuie doar să adăugați puțin din acestea pentru ca mâncarea să nu mai pară prea sărată.
Adăugați alte condimente
Pentru a salva alimentele prea sărate, zahărul sau mierea sunt suficiente. Dar aici este important să nu exagerați cu cantitatea lor. De asemenea, încercați să sotați ceapa sau usturoiul separat și să le adăugați la felul de mâncare finit.
Încercați amidonul
Cum să salvezi o tocană prea sărată? Ce să faceți dacă ați sărat prea mult borșul? Puneți în el cartofi cruzi tăiați sau orez. Astfel de ingrediente absorb sarea ca un burete.
Peștele supra-sărat: cum să îl repari
Desigur, este aproape nerealist să salvați pește prăjit, dar puteți pește sărat. Un sigiliu sau mai multe ar trebui să toarne pur și simplu apă și să schimbe lichidul din când în când, până când peștele devine gustos. Și heringul este recomandat înainte de înmuiere, mai întâi tăiat în bucăți mai mici. Interesant, puteți, de asemenea, să vă înmuiați în lapte. După 2-3 ore, clătiți peștele și puteți mânca.
Ce să faci dacă îți sărezi prea mult salata
Cum să salvați un fel de mâncare supra-sărat în acest caz? Aici totul este simplu: tăiați mai mulți castraveți, roșii sau varză și o salată gustoasă este gata.
Cum să neutralizați sarea: clătirea ajută
În unele cazuri, alimentele prea sărate pot fi ușor clătite cu apă. De exemplu, dacă ați fiert legume sau carne într-o marinată care este prea sărată. Aruncați-le într-o strecurătoare și apoi clătiți-le pur și simplu în apă rece.
Adăugați griș sau legume la carne
Cum să salvați o mâncare prea sărată, dacă este vorba de carne tocată? Adăugați la ea dovlecel ras, morcovi, orez fiert sau cartofi cruzi. În acest fel, sarea va fi mai puțin perceptibilă.
Gătiți altceva
Dacă sareți prea mult carnea tocată, aceasta va face o plăcintă grozavă, iar cartofii prea sărați vor face găluște, de exemplu.
Apa poate salva carnea supra-sărată
Dacă ați gătit sau ați cumpărat slănină, șuncă sau altă carne prea sărată, ar trebui să turnați apă peste ea și să o lăsați câteva ore.
Tocăniță prea sărată
Aici trebuie doar să adăugați mai multe legume și roșii la ea. Doar terminați de tăiat și gătiți până se înmoaie. Și legumele fierte (înăbușite) pot fi salvate dacă mai întâi turnați apă clocotită peste ele și apoi le fierbeți în apă nesărată timp de câteva minute.
Nu uitați să fiți cu ochii pe ingrediente
Există capere, măsline, sos de soia sau conserve de pește în rețetă? Atunci ar trebui să sărați mai puțin preparatul finit.
Acum știți cum să salvați un fel de mâncare supra-sărat, dacă s-a produs deja o greșeală nefericită. Dar încercați să nu ajungeți în acel punct, pentru că este întotdeauna mai bine să nu sărați suficient și apoi să adăugați sare.