Smoothie-ul va fi și mai gustos și mai sănătos dacă nu adăugați acest ingredient în blender

Foto: din surse publice

Asigurați-vă că folosiți fructe și legume congelate mai degrabă decât produse proaspete

Adăugarea de gheață la smoothie-uri pare o idee bună – răcește băutura și o face răcoritoare. Însă cuburile de gheață pot nu numai să degradeze aroma și textura băuturii, ci și să îi reducă valoarea nutritivă. Site-ul Daily Express raportează că.

De ce nu ar trebui să adăugați gheață la smoothie-uri

Culinarul Laura Sandford a dezvăluit că smoothie-urile sunt un mod rapid și sănătos de a începe ziua, dar mulți oameni nu își dau seama că le prepară incorect.

Adăugarea câtorva cuburi de gheață la un smoothie pentru a-l răci poate părea evidentă, dar nu ar trebui făcută.

„Diluează aroma și le dă o textură înghețată, iar eu nu sunt un fan al acestui lucru. Nu numai că gheața diluează aroma smoothie-ului, dar odată amestecate, bucățile de gheață fac o textură granulată care poate fi greu de băut”, a explicat ea.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că majoritatea rețetelor de smoothie nu necesită gheață, deoarece aceasta poate deteriora în mod semnificativ blenderul, ternind lamele și chiar rupându-le.

În schimb, cheia pentru a obține un smoothie mai aromat care să nu vă deterioreze blenderul este să adăugați întotdeauna lichidul mai întâi, nu la sfârșit.

„Acest lucru asigură faptul că alte ingrediente nu rămân blocate sub lame”, a adăugat Laura.

Puteți folosi apă de cocos, dar pentru a obține cel mai cremos smoothie sau adăugați lapte vegetal (lapte de migdale, orez sau ovăz).

Ce legume să adăugați la smoothie-uri

Asigurați-vă că folosiți fructe și legume congelate mai degrabă decât produse proaspete. Poate părea contraintuitiv, dar fructele congelate sunt mai ușor de descompus într-un blender și sunt adesea mai nutritive decât fructele proaspete, deoarece sunt culese la maturitate maximă.

Fructele și legumele congelate răcesc smoothie-ul și îi îmbunătățesc, de asemenea, aroma și textura. Puteți adăuga orice doriți, cum ar fi banane, spanac, căpșuni, varză kale, ananas, mango și morcovi, deoarece toate se potrivesc cu smoothie-urile.

Mulți oameni adaugă, de asemenea, alimente proteice, cum ar fi semințele de chia, fulgi de ovăz și chiar brânză de vaci sau ceva similar la smoothie-uri pentru un îndulcitor natural, cum ar fi miere, curmale sau extract de vanilie.

Când este timpul să mixați, asigurați-vă că capacul este bine închis și începeți întotdeauna să mixați la viteză mică pentru a evita deteriorarea blenderului.

Laura a observat că întotdeauna își bate smoothie-urile timp de exact 50 de secunde.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei