„Antiinflamatorul” este alimentul nr. 1 din care ar trebui să mâncați mai mult: sfătuiesc nutriționiștii

Foto: din surse publice

Acest aliment reduce riscul de boli cronice

Nutriționiștii au numit alimentul nr. 1 care are proprietăți antiinflamatorii și s-ar putea să vă surprindă cu acest lucru, scrie eatingwell.com.

Este vorba despre peștele gras (somon, ton, macrou, sardine și hamsii). Datorită conținutului său de omega-3, acesta poate ajuta la reducerea inflamației cronice și la scăderea riscului de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă, diabetul de tip 2 și boala Alzheimer.

„Includerea unei cantități mai mari de pește gras în dieta dumneavoastră vă poate susține sănătatea generală și reduce riscul acestor afecțiuni asociate cu inflamația”, a declarat nutriționistul Lauren Manaker.

Peștele gras – beneficii pentru sănătate

Se subliniază faptul că peștele gras este bogat în acizi grași omega-3 cu lanț lung, acid eicosapentaenoic (EPA) și acid docosahexaenoic (DHA), care au efecte antiinflamatorii.

„Acești acizi grași esențiali joacă un rol important în reducerea inflamației în organism. Ei acționează prin reducerea producției de molecule și compuși inflamatori, ceea ce poate ajuta la gestionarea inflamației cronice asociate cu afecțiuni precum bolile de inimă”, a explicat nutriționistul.

Un studiu a constatat că consumul a două până la trei porții de pește pe săptămână a redus riscul de boli cardiovasculare și rezultatele bolilor cardiovasculare cu 8% și, respectiv, 10%. De asemenea, s-a constatat că un consum zilnic de pește reduce riscul de boli cardiovasculare cu până la 30%.

„Consumul de mai mult pește gras. [также может] ajută la protejarea organelor noastre de amenințările externe și interne, cum ar fi poluanții”, a declarat pentru ziar nutriționistul Tracy Lockwood Beckerman.

Acești acizi grași esențiali sunt, de asemenea, importanți pentru menținerea sănătății inimii, creierului și pielii, a adăugat nutriționistul Maddie Pasquariello.

Deoarece organismul nu îi poate produce singur, este important să consumați omega-3 din alimente.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei