Găluște cu ficat de pui în oale: cum să înnobilezi un produs de magazin

Foto: din surse deschise

Puteți folosi orice fel de ficat

Pregătiți găluștele dvs. preferate într-un mod nou: în oale, împreună cu ficat de pui, legume, în smântână, coapte în cuptor.

Mâncarea se dovedește consistentă și apetisantă. Luați găluște cumpărate sau făcute în casă.

Rețetă

Ingrediente:

  • găluște gata preparate 400 g
  • ficat de pui 200 g
  • ceapă 1 buc.
  • morcovi 1 buc.
  • smântână 15-20% 300 ml
  • sare
  • unt 50 g
  • piper negru măcinat

Preparare:

  1. Se curăță ficatul de folie, se clătește și se taie în bare.
  2. Se curăță de coajă ceapa și morcovii. Se taie ceapa în jumătăți de inele, morcovii în felii.
  3. Se încinge untul într-o tigaie, se prăjesc ceapa și morcovii la foc mediu până devin transparente. Se adaugă ficatul de pui la legume, piper, sare și se prăjește încă cinci minute.
  4. Împărțiți mâncarea astfel încât să aveți două oale sau gătiți într-una singură.
  5. Puneți găluștele în oale, deasupra ficatul și legumele, turnați smântâna și acoperiți cu un capac.
  6. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30-35 de minute.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei