Foto: din surse deschise
Puteți folosi orice fel de ficat
Pregătiți găluștele dvs. preferate într-un mod nou: în oale, împreună cu ficat de pui, legume, în smântână, coapte în cuptor.
Mâncarea se dovedește consistentă și apetisantă. Luați găluște cumpărate sau făcute în casă.
Rețetă
Ingrediente:
- găluște gata preparate 400 g
- ficat de pui 200 g
- ceapă 1 buc.
- morcovi 1 buc.
- smântână 15-20% 300 ml
- sare
- unt 50 g
- piper negru măcinat
Preparare:
- Se curăță ficatul de folie, se clătește și se taie în bare.
- Se curăță de coajă ceapa și morcovii. Se taie ceapa în jumătăți de inele, morcovii în felii.
- Se încinge untul într-o tigaie, se prăjesc ceapa și morcovii la foc mediu până devin transparente. Se adaugă ficatul de pui la legume, piper, sare și se prăjește încă cinci minute.
- Împărțiți mâncarea astfel încât să aveți două oale sau gătiți într-una singură.
- Puneți găluștele în oale, deasupra ficatul și legumele, turnați smântâna și acoperiți cu un capac.
- Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30-35 de minute.