Foto: din surse deschise
O idee de gustare gustoasă
Clătitele de cartofi, numite popular deruns sau drayniki, pot fi preparate într-un mod complet nou, dându-le forma unui tort și adăugându-le o umplutură. Julia Simonchuk, un blogger culinar, spune și arată cum să o facă.
Tort deroun
Ingrediente:
- cartofi (medii) – 6-7 buc;
- ceapă – 1 buc;
- ouă – 2 buc;
- făină – 2 linguri;
- sare, piper – după gust;
- ulei de prăjit.
Pentru umplutură:
- ciuperci – 400-500 gr;
- smântână 15-20% – 200 ml;
- ceapă – 1 buc;
- brânză mozzarella – 180 gr;
- sare, piper – după gust;
- ulei de prăjit.
Preparare:
- Mai întâi este necesar să pregătiți umplutura. Pentru a face acest lucru, tăiați ciupercile, prăjiți-le într-o tigaie, apoi scoateți-le și în același ulei prăjiți ceapa până devine aurie. Apoi aduceți ciupercile înapoi, turnați smântână și fierbeți, adăugând sare și piper după gust.
- Pentru „cruste”, se rad cartofii și ceapa pe o răzătoare fină sau se toacă într-un blender, se adaugă ouăle, făina, sarea, piperul și se amestecă. Se prăjesc pe o tigaie unsă cu ulei, ca dermele obișnuite, dar de dimensiuni mai mari.
- Asamblați prăjitura așa cum se arată în videoclip, presărând un strat de umplutură cu brânză rasă.
- Puneți-l apoi în cuptorul preîncălzit timp de 7-10 minute pentru a topi brânza.