Tort Deroun: rețetă pentru un fel de mâncare clasic într-un mod nou

Foto: din surse deschise

O idee de gustare gustoasă

Clătitele de cartofi, numite popular deruns sau drayniki, pot fi preparate într-un mod complet nou, dându-le forma unui tort și adăugându-le o umplutură. Julia Simonchuk, un blogger culinar, spune și arată cum să o facă.

Tort deroun

Ingrediente:

  • cartofi (medii) – 6-7 buc;
  • ceapă – 1 buc;
  • ouă – 2 buc;
  • făină – 2 linguri;
  • sare, piper – după gust;
  • ulei de prăjit.

Pentru umplutură:

  • ciuperci – 400-500 gr;
  • smântână 15-20% – 200 ml;
  • ceapă – 1 buc;
  • brânză mozzarella – 180 gr;
  • sare, piper – după gust;
  • ulei de prăjit.

Preparare:

  1. Mai întâi este necesar să pregătiți umplutura. Pentru a face acest lucru, tăiați ciupercile, prăjiți-le într-o tigaie, apoi scoateți-le și în același ulei prăjiți ceapa până devine aurie. Apoi aduceți ciupercile înapoi, turnați smântână și fierbeți, adăugând sare și piper după gust.
  2. Pentru „cruste”, se rad cartofii și ceapa pe o răzătoare fină sau se toacă într-un blender, se adaugă ouăle, făina, sarea, piperul și se amestecă. Se prăjesc pe o tigaie unsă cu ulei, ca dermele obișnuite, dar de dimensiuni mai mari.
  3. Asamblați prăjitura așa cum se arată în videoclip, presărând un strat de umplutură cu brânză rasă.
  4. Puneți-l apoi în cuptorul preîncălzit timp de 7-10 minute pentru a topi brânza.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei