Foto: din surse deschise
Dacă doriți, folosiți condimentele preferate
Utilizați numai pești vii, nu congelați și de preferință de mărime medie.
Dacă tăiați spatele peștelui vertical sau transversal, veți obține un pește aromat, aproape fără oase. copt în smântână, este deosebit de gustos și sănătos, interiorul rămâne suculent, iar exteriorul cu o crustă aurie crocantă.
Rețetă
Ingrediente:
- crap crucian 4 buc.
- ceapă 3-4 buc.
- 25% smântână 80 g
- ulei vegetal 20 ml
- sare
- piper negru măcinat
Preparare:
- Curățați crapul de solzi, îndepărtați măruntaiele, folia neagră, aripioarele și coada. Clătiți sub jet de apă și uscați cu un prosop de hârtie.
- Faceți incizii superficiale pe ambele părți ale carcasei. Frecați cocoșul cu piper negru măcinat și sare.
- Decojiți ceapa și tăiați-o în jumătăți de inele.
- Se unge fundul și părțile laterale ale formei de copt cu ulei vegetal, se întinde ceapa pe tot fundul, se așază cruciferele peste ceapă, se unge abundent cu smântână.
- Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 40-45 de minute, până devin aurii.