Ce 10 reguli îi vor ajuta pe părinți să-și crească fiul să fie un bărbat adevărat și să nu exagereze, citiți mai jos
Să crești un băiat nu înseamnă să fii părinți stricți tot timpul și să-l tocești ca pe un soldat. Nici nu trebuie să faci alte greșeli care vor transforma parentingul în tandrețe de vanilie Instagram. Ar trebui să existe o medie de aur în care părinții sunt fermi atunci când este necesar și blânzi atunci când este necesar.
Ce 10 reguli vor ajuta părinții să-și crească fiul un bărbat adevărat și să nu exagereze, spune RBC-Ucraina.
Fii un exemplu, nu cineva care doar învață
Un fiu își copiază tatăl. Dacă vede slăbiciune, ipocrizie sau minciuni – cuvintele nu au nicio greutate. Cel mai bun parenting este prin propriul comportament.
Un bărbat adevărat nu este despre inhibiții constante
Fraze precum „nu plânge, ești bărbat” sunt traumatizante. Un bărbat adevărat nu își pierde emoțiile, ci știe cum să le distingă, să le stăpânească și să le gestioneze corect.
Învățați reținerea, nu supunerea.
Forța nu înseamnă supunere oarbă. Este capacitatea nu numai de a încasa un pumn, ci și de a spune „nu”. Construiți abilitatea de a vorbi despre limite, despre respectul de sine. Explicați ce este corectitudinea și când trebuie să fiți amabili și concilianți.
Responsabilitate adecvată vârstei
Nu-i cereți unui băiat ceea ce nu-i este încă disponibil prin vârstă. Dați-i responsabilități treptat, pe măsură ce se maturizează. Fiul dvs. trebuie să știe că vorbele au greutate și că acțiunile au consecințe.
Nu devalorizați slăbiciunea
Eșecul nu este o rușine. Un bărbat adevărat nu este cel care nu cade niciodată. Este cel care întotdeauna se ridică și caută modalități de a îndrepta lucrurile.
Lăudați nu pentru rezultate, ci pentru efort
Dacă un băiat este lăudat doar pentru că a câștigat, va ajunge să fie anxios sau pompos. De aceea, ar trebui să-l lăudați pentru eforturile sale. Așa se dezvoltă reziliența și concentrarea interioară.
Vorbiți direct și fără manipulare
Băieții de la o vârstă fragedă simt falsitatea. Așa că nu încercați să-l păcăliți, să-l înșelați, să-l manipulați. Dacă vă simțiți jignită, nu jucați jocul „ghici ce s-a întâmplat” cu el, fiți sinceră: „Am fost supărată că…”
Lasă-i să piardă
Fiecare persoană ar trebui să fie capabilă să piardă, deoarece în viață există întotdeauna loc pentru pierderi. Așadar – nu-l binedispuneți constant pentru că nu-l veți învăța să fie rezistent și curajos. Un băiat ar trebui să știe că a pierde este trist, dar nu este sfârșitul lumii, și să fie capabil să se descurce cu asta.
Învățați acceptarea respingerii
O percepție calmă a refuzului în ceva, cuvântul „nu” este baza maturității. Băiatul trebuie să înțeleagă că nu întotdeauna în viață totul vine independent. Cineva care nu știe cum să audă cuvântul „nu” poate deveni periculos sau slab.
Construiți respectul pentru ceilalți
De la o vârstă fragedă, băieții percep lumea așa cum le-o arăți tu. Felul în care un tată își tratează mama, soția, femeile din jurul său, așa va face și fiul său. Așa că arătați-i că respectarea celorlalți este importantă.