Borșul roșu făcut în casă nu are întotdeauna o culoare bogată și strălucitoare, mai des devine roșiatic
Nu toate gazdele reușesc să fiarbă borș de o culoare bogată, cu o nuanță de rubiniu. Iar ingredientele roșii nu au nimic de-a face cu asta, totul ține de acest aspect.
Ce trebuie să faci pentru a face borș de o culoare roșie bogată
Borșul roșu făcut în casă nu are întotdeauna o culoare bogată și strălucitoare, mai des iese roșiatic. Și în restaurante, de exemplu, acest fel de mâncare are întotdeauna aceeași nuanță, perfectă. Majoritatea gazdelor cred că secretul constă în adăugarea de pastă de tomate și sfeclă roșie. Da, acestea sunt ingrediente indispensabile pentru borșul roșu tradițional, dar există o nuanță pe care numai bucătarii profesioniști o cunosc. Și acest secret este cheia obținerii culorii bogate râvnite.
De fapt, nu este vorba despre ce ingrediente trebuie adăugate, pentru că pentru borș există un set clasic, bine cunoscut, ci în ce ordine este necesar să punem legumele. Vorbim în special despre varză. Toată lumea face aceeași greșeală – adaugă varza după prăjirea sfeclei, cepei și morcovilor. Dacă faceți acest lucru, borșul va obține, în cel mai bun caz, o culoare roșiatică, iar în cel mai rău caz – va deveni roșu și neapetisant.
Bucătarii profesioniști recomandă adăugarea verzei înainte de a pune friptura de sfeclă și morcov. Și nu trebuie să ne temem că varza se va coace prea mult și își va pierde textura crocantă, care este atât de apreciată. Experții bucătari cu experiență susțin că acest lucru nu se va întâmpla. Crocantul va rămâne la locul lui, iar culoarea borșului va fi de un roșu bogat, trebuie doar să schimbați ordinea adăugării ingredientelor.