Fructul nr. 1 pentru sănătatea inimii a fost numit

Cardiologul a observat că beneficiile acestui fruct pentru inimă cu greu pot fi supraestimate

Avocado sunt cele mai bune fructe pentru sănătatea inimii, deoarece sunt bogate în grăsimi sănătoase pentru inimă, fibre, vitamine, minerale și antioxidanți. Studiile au arătat că acestea pot ajuta la scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale, scrie Eeatingwell. Potrivit cardiologului Sarah Alexander, avocado sunt cele mai bune fructe pentru sănătatea inimii.

Avocado conține vitamine, minerale și antioxidanți care susțin sănătatea inimii. Unul dintre cele proeminente, după cum a remarcat Alexander, este potasiul. „Potasiul ajută la scăderea tensiunii arteriale prin reducerea efectelor sodiului”, a explicat ea.

Avocado sunt, de asemenea, pline de antioxidanți, cum ar fi carotenoidele și vitamina E, care ajută la protejarea vaselor de sânge, reduc colesterolul rău și promovează sănătatea vasculară generală.

Avocado sunt bogate în grăsimi polinesaturate și mononesaturate sănătoase pentru inimă. Studiile au arătat că aceste grăsimi pot ajuta la scăderea colesterolului „rău”.

O meta-analiză a șapte studii a constatat că persoanele care consumă avocado au niveluri mai scăzute de colesterol total și colesterol „rău” decât cele care nu consumă avocado.

Alte studii au asociat consumul de avocado cu reducerea bolilor de inimă în general. De exemplu, un studiu a arătat că persoanele care consumau cel puțin două porții de avocado pe săptămână aveau cu 16% mai puține șanse să aibă boli cardiovasculare și cu 21% mai puține șanse să aibă boli coronariene decât cei care nu consumau avocado. Studiul a constatat, de asemenea, că înlocuirea a doar jumătate de porție de unt sau margarină cu avocado a fost asociată cu o reducere cu 16-22% a riscului de boli cardiovasculare.

Avocado sunt bogate în fibre, un nutrient pe care majoritatea dintre noi nu îl consumăm suficient. De fapt, o jumătate de avocado conține aproape 7 grame de fibre. Asta înseamnă un sfert din cele 28 de grame ale valorii zilnice. Aproximativ jumătate din această cantitate este reprezentată de fibre solubile, care reduc colesterolul.

Avocado se mândrește, de asemenea, cu mai mulți steroli vegetali decât majoritatea celorlalte fructe. „Sterolii vegetali pot reduce nivelul colesterolului prin prevenirea absorbției colesterolului, iar scăderea nivelului colesterolului poate reduce riscul de boli cardiovasculare”, ne-a spus Alexander.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei