Omletă cu ciuperci, brânză și spanac: o rețetă pentru un mic dejun somptuos

Foto: din surse deschise

Serviți cu sosul dvs. preferat, pâine proaspătă sau baghetă

Pregătiți un mic dejun copios, omletă de brânză cu ciuperci și spanac.

Folosiți spanac proaspăt sau congelat pentru acest fel de mâncare. Serviți cu sosul dvs. preferat, pâine proaspătă sau baghetă.

Rețetă

Ingrediente:

  • ciuperci 150 g
  • ouă de pui 4 buc.
  • brânză tare 40 g
  • smântână 1 lingură.
  • spanac 30-50 g
  • ceapă verde 4 crenguțe
  • ulei de măsline 1 lingură.
  • sare
  • piper negru măcinat

Preparare:

  1. Porniți cuptorul la 200 de grade.
  2. Îndepărtați tulpinile dure de la spanac, clătiți bine frunzele sub jet de apă, uscați-le pe un prosop de hârtie și tăiați-le în jumătăți.
  3. Radeți brânza pe o răzătoare fină.
  4. Clătiți ciupercile, ceapa verde. Tăiați ciupercile în farfurii și tocați ceapa verde.
  5. Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie și se prăjesc ciupercile la foc iute, se sărează, se adaugă ceapa verde, spanacul, se amestecă și se pun într-o tavă de copt.
  6. Bateți împreună ouăle, smântâna, piperul negru măcinat și sarea. Se toarnă în forma cu ciuperci și spanac, se presară cu brânză și se trimite la cuptor pentru 10-15 minute.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei