Supă cu vermicelli și un ingredient secret: ce să adăugați la sfârșitul gătitului

Chiar și copiii mănâncă cu mare plăcere această supă aromată

Supa ușoară și aromată cu vermicelli este o opțiune de prânz ideală pentru întreaga familie. Aproape tuturor le place acest fel de mâncare. În plus, este ușor de preparat din ingrediente necostisitoare. Iar rețeta poate fi suplimentată după gustul dumneavoastră. Vă sugerăm să gătiți o supă clasică cu adăugarea unui ingredient secret. Se dovedește atât de gustoasă încât chiar și copiii pretențioși vor cere mai mult.

Supă de pui cu vermicelli

În supă se pot adăuga ambele părți ale păsării, cu oase și fileuri. În primul caz, felul de mâncare va fi mai aromat, dar mai caloric.

Ingrediente: 1:

  • pui – 400 g;
  • ceapă – 1 buc;
  • morcovi – 1 buc;
  • cartofi – 3 buc;
  • vermicelli – 50 g;
  • ou – 1 buc;
  • ulei de floarea soarelui – 1 litru de masă;
  • frunze de dafin – 1 buc;
  • sare, piper, condimente;
  • ierburi aromatice după gust.

Preparare:

  1. Se taie carnea în bucăți porționate și se pune într-o cratiță cu apă și foaia de dafin. Se aduce la fierbere și, după 5-10 minute de fierbere, se îndepărtează spuma. Se curăță cartofii de coajă și se taie cubulețe, se adaugă în oală și se fierbe totul împreună timp de încă 15 minute.
  2. Se taie ceapa și morcovii în cuburi mici. Se prăjesc cu ulei încins până se înmoaie (5-7 minute). Se adaugă și se prăjesc încă 5 minute.
  3. Ingredientul secret în această rețetă este oul. Bateți-l până la omogenizare. Când cartofii sunt deja gata, turnați ouăle în tigaie într-un jet subțire, amestecând apa constant. Veți obține o „pânză de păianjen” ușoară din ouă.
  4. Supă de pui gata cu vermicelli, asezonați cu sare, piper și condimentele preferate, adăugați ierburi tocate.

Pentru prietenii noștri cehi:

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Blog - Cheile Nerei