3 cele mai bune metode testate în timp
Peștele nu este doar foarte gustos, ci și foarte util. La urma urmei, conține o grămadă de substanțe esențiale pe care le puteți obține doar din alimente. Dar, pentru a-l găti, mai întâi trebuie curățat de solzi, ceea ce provoacă un adevărat stres pentru mulți oameni.
Curățarea peștelui este acel proces neplăcut care necesită o grămadă de timp și efort. Și apoi trebuie să curățați și solzii care zboară în diferite direcții. Cu toate acestea, există mai multe metode care accelerează și facilitează procesul de curățare a peștelui, scrie TSN.
Îți spunem cum să cureți rapid peștele, astfel încât solzii să nu zboare.
Cum să răzuiți rapid peștele: cele mai bune metode pe care ar trebui să le cunoașteți
- Fierberea apei. Mai întâi trebuie să puneți peștele într-un lighean sau oală și apoi să turnați apă clocotită peste el. Apoi luați o lingură și îndepărtați pur și simplu solzii, începând de la coadă și mergând spre cap. Acesta se va desprinde ușor și, cel mai important, nu va zbura prin toată bucătăria.
- Curățarea peștelui în apă. În acest fel, puteți curăța peștele rapid, iar bucătăria va rămâne impecabil de curată. Turnați apă rece peste pește timp de 15 minute pentru a înmuia solzii. Folosiți apoi o lingură pentru a răzui solzii de la coadă la cap, aceștia se vor desprinde ușor și vor rămâne în apă.
- Îndepărtați pielea. Dacă nu doriți să curățați peștele, atunci puteți îndepărta pielea împreună cu solzii. Pentru a face acest lucru, luați un cuțit ascuțit, faceți incizii în apropierea capului și îndepărtați cu grijă pielea.