Ce alimente nu trebuie spălate înainte de a fi gătite: aproape nimeni nu știe despre asta

Foto: din surse deschise

Experții în siguranța alimentară spun că unele alimente nu ar trebui spălate înainte de a fi gătite

Majoritatea oamenilor cred că este obligatoriu să se spele alimentele cu apă curentă după cumpărare. Totuși, acest lucru nu este deloc adevărat, și iată de ce.

Experții în siguranța alimentară spun că unele produse înainte de gătit nu trebuie spălate, pot fi șterse cu o cârpă uscată și atât. Despre aceasta scrie site-ul pmg.ua.

Ce produse nu ar trebui spălate înainte de gătit: o listă completă

  • Ouă. Mulți oameni spală ouăle înainte de a le sparge, dar nu trebuie să faceți asta. Producătorii tratează ouăle cu o peliculă protectoare pentru a ține bacteriile la distanță. Iar dacă le spălați și le puneți în frigider pentru depozitare, protecția va fi distrusă. Dacă produsul este făcut în casă, atunci poate fi spălat, dar apoi trebuie șters cu un prosop de hârtie.
  • Ciuperci ciupercile absorb rapid apa, astfel încât își pot pierde aroma și textura după gătire. Experții recomandă să nu spălați ciupercile, chiar dacă sunt culese cu mâna. Este mai bine să le periați și să tăiați partea inferioară a tulpinii.
  • Carne de pui. Puiul nu trebuie spălat, deoarece după tratamentul termic este absolut sigur pentru consum. Pentru a păstra carnea de pui suculentă și fragedă după gătit, este suficient să o tamponați cu un prosop de hârtie.
  • Trebuie să clătiți pastele după gătire. Există o mulțime de discuții pe această temă: unii clătesc pastele, alții doar scurg apa. Bucătarii profesioniști spun că pastele nu trebuie clătite după gătire, deoarece apa rece spală amidonul. Atunci pastele se lipesc între ele și nu veți obține niște paste perfecte. Și pentru a preveni lipirea pastelor la gătit, ar trebui să adăugați câteva picături de ulei vegetal.
  • Carnea roșie nu trebuie spălată cu apă pentru a evita deteriorarea acesteia. Apa îndepărtează sucurile naturale, astfel încât carnea poate deveni uscată și dură după gătire. Pentru a păstra carnea roșie suculentă și fragedă, pur și simplu ștergeți-o cu un șervețel.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei